L'Ibex 35 ha cedit un 0,36% al tancament de jornada, arrossegat per la pressió dels inversors sobre el deute italià i espanyol, tot i la intervenció del BCE en els mercats secundaris. Malgrat la caiguda, el selectiu espanyol ha aconseguit mantenir el nivell dels 8.300 punts (8.310).

Dels grans valors del selectiu, només Telefónica i Santander han esquivat el color vermell, amb pujades del 0,36% i del 0,04%, respectivament. Repsol s'ha deixat un 1,85%, BBVA, un 0,49%, i Iberdrola, un 0,33%.

Les majors retallades les han protagonitzat Amadeus (-2,94%), Repsol i Ebro Foods (-1,60%), mentre que les majors pujades han estat per a Caixabank (+2,91%), FCC (+1,15 %) i Abertis (+1%).

A la resta de principals places europees, la borsa de Portugal ha cedit el mateix que l'Ibex (-0,3%), caigudes que han estat més accentuades a Londres i París, amb retrocessos del 0,4%. El Dax de Frankfurt ha guanyat un 0,6%, mentre que Itàlia, encoratjada per la pròxima sortida de Silvio Berlusconi del govern, ha repuntat un 1%.

Al mercat de deute públic, les primes de risc espanyola i italiana han escalat fins als 406 i 518 punts bàsics, després que la compra de deute públic per part del BCE hagi aconseguit rebaixar els diferencials d'aquests països respecte als bons alemanys, després de marcar màxims històrics en l'obertura.

Els analistes han coincidit a assenyalar a Berlusconi com a principal causa de la pressió al conjunt de l'euro: "Si durant els pròxims dies Itàlia accelerés la implementació de la configuració, Berlusconi deixés el càrrec i un nou primer ministre resultés nomenat, l'escenari resultant seria més propici que el contemplat fa dues setmanes ", ha explicat l'estrateg de mercats d'IG Markets Daniel Pingarrón.