Segueix-nos a les xarxes socials:

opinió

El llegat de Manel Xifra Boada al servei del futur del país

El llegat de Manel Xifra Boada al servei del futur del país

L'obra d'un empresari, l'empresa, és, per pròpia definició, viva i dinàmica, i continua evolucionant després de la seva mort. És el cas de Manel Xifra Boada, que ens va deixar ara fa deu anys. És prou temps per poder examinar aquesta evolució, i comprovar com el seu llegat ha estat assumit amb èxit per la segona generació, i com seguirà així en el següent relleu que ja estem preparant.

Comexi, l'empresa que va fundar Manel Xifra, segueix competint en el cada cop més selectiu entorn industrial, i consolida la seva posició entre els líders mundials de la seva activitat. Ara, una dècada després que ens deixés, existeixen quatre projectes que recorden i homenatgen el seu nom, i que ajuden a mantenir viu el seu llegat. El Centre Tecnològic Manel Xifra Boada, punt de trobada dels professionals del sector per intercanviar experiència i coneixement, la Càtedra Manel Xifra Boada en Investigació i Innovació en Tecnologia de la Producció d'Envasos Flexibles, motor de transferència de les universitats de l'entorn, l'Auditori Manel Xifra Boada, recentment estrenat al Parc Científic de la UdG i els premis Manel Xifra Boada, que també compleixen deu anys.

Cal agrair al Col·legi d'Enginyers de Grau i Enginyers Tècnics Industrials de Girona i a Narcís Bartina, el seu degà, la iniciativa que van tenir, ara fa deu anys, de crear aquests premis, i de fer-hi participar el nostre pare. Ens han permès, any rere any, anar reconeixent en persones i institucions els valors que ell ens va llegar. Valors de cerca de l'excel·lència professional i humana en l'etapa formativa, en el conjunt de tota una trajectòria vital, i en una de les seves facetes més nobles, la de transmissió de coneixement. A partir d'aquesta edició, els premis evolucionen i es complementen amb una nova modalitat, la de l'excel·lència en la labor de transferència al seu entorn per part dels grups de recerca universitaris i dels centres tecnològics. Una activitat que hem de potenciar molt si volem que el nostre país sigui un país amb futur.

La família Xifra i el Col·legi estem preparats per iniciar una segona dècada amb els Premis Manel Xifra Boada. Els valors que ens va llegar el nostre pare ?segueixen vigents, perquè són universals.

Prem per veure més contingut per a tu