Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Autoritat Fiscal impugna una ordre de Montoro per dificultar la seva tasca

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) impugnarà una ordre del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per considerar que posa traves a l'accés a la informació d'aquest organisme que constitueixen una «vulneració de la seva autonomia i independència». Fonts de la AIReF van explicar que la impugnació encara no s'ha presentat i que el termini per a això acaba a mitjans de desembre, tot i que van admetre que no esperen que Hisenda rectifiqui la seva ordre abans que es produeixi una sentència judicial.

L'acta del comitè directiu de la AIReF del passat 4 de novembre assenyala que l'ordre és contrària a l'esperit del seu estatut. Així, destaca que l'esmentat estatut estableix que s'articulin «canals i procediments simplificats que permetin la disposició de la informació amb flexibilitat, agilitat i integritat», aspectes sobre els quals l'ordre, segons la AIReF, posa «obstacles».

Montoro va respondre que el ministeri que dirigeix ??té un control «complet i estricte» del dèficit i va demanar a la AIReF que «no creï problemes on no n'hi ha».

Prem per veure més contingut per a tu