Segueix-nos a les xarxes socials:

Vacances al mar

El lloguer d'embarcacions xàrter agafa força de la mà del turisme familiar amb preus que varien en funció del destí

Vacances al mar

The love boat, sèrie de televisió nord-americana emesa de 1977 a 1986 per la cadena ABC i que a Espanya es va titular Vacaciones en el mar, ha estat, molt probablement, la millor campanya de màrqueting mai promoguda a favor del turisme de creuer. El sopar de gala a la taula del capità Stubing (Gavin McLeod) o les festes a la coberta van instal·lar-se en l'imaginari col·lectiu de mig món, fa ben bé 30 anys.

Ara, el turisme nàutic, de la mà d'Internet, viu una segona joventut, sobretot en l'àmbit d'embarcacions xàrter (contractats a demanda pels clients): segons es desprèn d'un informe elaborat pel comparador virtual gestionat des de Torroella de Montgrí Top Sailing Charter (TSCH), aquest sector creixerà un 13% de la mà del turisme familiar al llarg de l'any vinent.

TSCH, que es presenta com «el primer comparador de vaixells de tot l'Estat», té un catàleg de 9.200 embarcacions i proposa travesses de somni, algunes de les quals, però, només estan a l'abast de butxaques privilegiades. És el cas del superiot O'Mega, que es va començar a construir a les drassanes japoneses de Mitsubishi Heavy Industries l'any 1985 i que ha vist actualitzat el disseny els anys 2004 i 2011. Llogar aquest monstre marí de 82 metres d'eslora i acoblat amb acer i alumini té un preu per setmana de 525.000 euros, IVA inclòs, segons TSCH. I, és clar, no hi falta de res: hi caben 30 viatgers i disposa de 17 cabines i de 17 banys; de jacuzzi; de connexió a Internet; d'equip de submarinisme i de pesca; de plataforma de bany; de barca auxiliar i de plataforma de bany, entre d'altres luxes.

Al comparador que gestiona l'emprenedor Sergi Alòs, també hi ha ofertes a preus més populars: per exemple, es pot navegar fins a Grècia a bord d'un veler Bavaria 46 Cruiser per 1.900 euros a la setmana (despeses de tripulació a part). En qualsevol cas, apunta Alòs, «el turisme familiar s'ha convertit en el motor del nostre sector».

Diu l'informe de TSCH que solen a fer les reserves homes d'entre 35 i 60 anys que busquen passar les vacances amb els seus. D'aquests, el 50% són espanyols i, la meitat restant, argentins, centreeuropeus, nord-americans, sud-americans i australians. Les Balears, Croàcia, Grècia, Itàlia i el Carib són les destinacions més demandades, tot i que n'emergeixen de més remotes i exòtiques, com la Polinèsia i Austràlia, que, gràcies als portals online, estan només a un clic de distància.

Prem per veure més contingut per a tu