Segueix-nos a les xarxes socials:

Draghi veu necessari mantenir els estímuls dins la UE

El president del Banc Central Europeu avisa que persisteixen «incerteses» sobre el futur de la inflació

Draghi veu necessari mantenir els estímuls dins la UEefe

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va avisar ahir que persisteixen les incerteses per a les perspectives d'inflació en l'eurozona a mitjà termini, en particular la volatilitat en els tipus de canvi, i va defensar mantenir un «nivell substancial» d'estímuls monetaris.

Draghi va confirmar que el BCE prendrà decisions «aquest any» sobre el futur dels seus instruments de política monetària, és a dir, la seva política de baixos tipus d'interès i el seu programa de compra de deute públic i privada de la zona euro.

«Necessitem ser pacients i persistents. Un ajust a l'alça de la inflació que sigui durador i sostingut per si mateix requereix una major absorció de la inactivitat econòmica. Això encara requereix un ampli grau de política monetària acomodatícia», va dir Draghi a l'Eurocambra.

El president del BCE va considerar que «la ferma recuperació econòmica encara ha de traduir-se de forma convincent en una dinàmica inflacionista més forta».

Va recordar que, si bé els riscos deflacionistes «essencialment han desaparegut», l'alça de la inflació ha estat «moderada» en els últims mesos i s'espera que l'any proper caigui, per tornar a créixer en 2019 fins a l'1,5%.

Draghi va subratllar que, si bé el BCE «confia» que la inflació convergirà cap al seu objectiu que se situï en cotes properes però per sota del 2%, hi ha «certes incerteses».

Prem per veure més contingut per a tu