Segueix-nos a les xarxes socials:

Sis deduccions de la renda que cal no oblidar

Hi ha diferents conceptes que poden proporcionar beneficis en la declaració de la renda

La Declaració de la Renda té en les deduccions un dels seus aspectes més destacats. Gran part dels contribuents s'acullen a les diferents desgravacions, tant de caràcter general com deduccions autonòmiques. El sindicat de tècnics del Ministeri d'Hisenda, Gestha, ha recordat recentment algunes deduccions que se solen oblidar i de les quals es poden obtenir beneficis:

1. Les quotes sindicals i les abonades als col·legis oficials en cas que la col·legiació sigui obligatòria per a treballar.

2. Les despeses en advocats per defensar enfront de l'empresa.

3. Les despeses que pugui originar la mobilitat geogràfica en casos que un aturat accepti un lloc de treball que l'obligui a canviar de residència habitual.

4. El lloguer d'habitatge habitual per a tots aquells que tinguin contractes signats amb anterioritat a l'1 de gener de 2015, que ja s'hagin deduït abans per aquest concepte, i sempre que la seva base imposable sigui inferior a 24.107,20 euros anuals.

Així s'afegeixen les deduccions per lloguer d'habitatge. Vídeo: Agència Tributària

Però a més de la deducció estatal, algunes comunitats autònomes també tenen establertes deduccions al lloguer amb altres requisits específics, com Catalunya, Aragó, Andalusia, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, Madrid i Comunitat Valenciana.

5. Les despeses destinades a l'adquisició d'habitatge habitual per a aquells que el van comprar o que van realitzar algun pagament per a la seva construcció abans l'1 de gener de 2013 sempre que s'hagin deduït per aquestes despeses en la renda de 2012 o anys anteriors.

6. Les aportacions a partits polítics donen dret a una deducció del 20% de les quotes d'afiliació.

Prem per veure més contingut per a tu