La Comissió de Seguiment i Avaluació del Pacte de Toledo ha acordat aparcar temporalment el debat entorn de la recomanació dedicada al manteniment del poder adquisitiu de les pensions a l'espera de resoldre's la successió en el PP.

Segons van informar diferents portaveus de la comissió, va ser la mateixa presidenta, la popular Celia Villalobos, la que va portar aquesta qüestió a la reunió celebrada ahir, trobant la comprensió dels diferents grups. Així, van justificar que el PP és el grup amb major pes parlamentari i que en l'ampli ventall d'opcions que es postulen a liderar-lo podia haver-hi diferents sensibilitats sobre aquest tema. Tot això a pesar que en l'anterior reunió s'havia arribat a comentar la possibilitat de votar aquest mateix dimarts la recomanació, hi hagués o no acord.

A pesar que a la sortida de la reunió algunes diputades estimaven un termini d'aproximadament un mes abans de tornar a aquesta qüestió, la comissió aprofitarà per celebrar noves compareixences sobre temes no abordats fins ara.

Concretament, la setmana vinent estan previstes almenys tres compareixences sobre la perspectiva de gènere en les pensions, i també segueixen pendents compareixences de cara a la redacció de les recomanacions dedicades als joves i de la digitalització de l'economia.

En tot cas, abans de recuperar el debat sobre la recomanació dedicada a la pujada de les pensions i el poder adquisitiu d'aquestes, la comissió espera rebre la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, en una compareixença al juliol.