Vilobí d'Onyar ha fet el gran salt econòmic i ha superat Fornells de la Selva com el municipi més ric de les comarques gironines. Segons les dades recopilades per l'Agència Tributària referides a les declaracions de la renda de 2016, el municipi de la Selva va passar de 27.500 euros de renda bruta per càpita fins a prop de 39.000 euros. En només un any ha passat de la tretzena posició fins a la primera.

La baixada de Fornells de la Selva al segon lloc ha suposat també que la Jonquera passi a ser el tercer municipi amb més renda després que l'any passat ascendís fins al segon lloc. Una caiguda que també registren Sant Gregori, Forallac, Peralada i Girona. En el cas de la capital gironina, perd una posició malgrat augmentar la renda mitjana uns 300 euros i superar per poc els 31.000 euros bruts. Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura és un altra de les poblacions amb sorpresa, però en negatiu: en aquest cas passa de la setena posició a la trenta-setena en perdre 3.400 euros de renda mitjana.

A partir de les dades de les declaracions de la renda que recull l'Agència Tributària, també es pot calcular que la renda mitjana als 90 municipis de més de mil habitants de les comarques gironines se situa en 26.400 euros.

Per la part baixa, Salt es queda encara en el darrer lloc, malgrat que la renda bruta per càpita s'ha incrementat en uns 400 euros de mitjana. Ullà és el municipi penúltim després de perdre més de mil euros de renda bruta mitjana i baixa de la 72a posició fins a la 89a.

Pel que fa a les altres grans poblacions, Lloret de Mar baixa encara més posicions i ja és cinquena per la cua, en ser avançada per la Bisbal d'Empordà.

Pozuelo i Matadepera, a davant

Per altra part, amb una renda bruta mitjana de 72.993 euros, Pozuelo de Alarcón repeteix com el municipi amb renda més alta d'Espanya entre els de més de 1.000 habitants, una classificació que també encapçalen Matadepera (Vallès Occidental), amb 54.113 euros; Boadilla del Monte (Madrid), amb 53.397 euros, i Sant Just Desvern (Baix Llobregat), amb 52.263.

Els municipis següents a la llista són Rocafort (València), amb 51.056 euros; Majadahonda (Madrid), amb 50.992 euros; Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), amb 50.840 euros; Sant Vicenç de Montalt (Maresme), amb 50.691.