Segueix-nos a les xarxes socials:

Un salari emocional

Coneixeu la frase «Els diners no donen la felicitat»? Podríem dir que hi ha molts motius per treballar, però el més obvi és poder percebre un salari per fer-ho. Encara que recents estudis demostren que el salari en forma d'euros que reben els empleats a final de mes ja no és tan important, cal que l'empresa ofereixi un altre tipus d'incentius no econòmics pels quals valgui la pena treballar a la companyia.

En què consisteix exactament el salari emocional? El salari emocional són tots aquells beneficis no monetaris que una empresa ofereix als seus empleats a més del seu sou a final de cada mes. El salari emocional aconsegueix que els valors es materialitzin en actes, fets, conductes que contribueixen a una millor qualitat de vida dels treballadors.

Anem a veure alguns exemples que ens ajudaran a concretar una mica tot aquest tema:

- Poder treballar des de casa de forma puntual o fins i tot de manera constant és una condició que cada dia valoren més els empleats. En primer lloc, perquè millora la conciliació familiar i, en segon lloc, perquè evita el desplaçament a la feina amb tot el que això comporta (embussos, despeses, estrès...). El treballador honest tornarà a l'empresa més implicació com a resposta a aquesta llibertat.

- Disposar de flexibilitat horària és una altra pràctica fàcil d'implementar, gratuïta i realment interessant. Millora la conciliació familiar dels empleats i la seva productivitat, a causa que s'adapta millor al ritme de la seva vida.

- Realitzar activitats d'equip, reunions disteses, dinars, alguna celebració, dinàmiques de construcció d'equips. Unes relacions personals ben construïdes ajuden a portar a terme millor el treball diari.

- Oferir un pla de desenvolupament professional: Per exemple, es pot oferir una borsa de fons dedicats a la formació dels empleats, pagar l'assistència a esdeveniments i congressos d'interès o fins i tot oferir coaching. Això també genera un benefici directe per a l'empresa: com millors siguin els coneixements i habilitats dels teus empleats, millors seran els seus resultats.

- Oferir possibilitats de millora de la salut. Per exemple, instal·lar un petit gimnàs, oferir dutxes perquè l'equip pugui anar a la feina amb bicicleta, servei de fisioteràpia, servei de menjar saludable al migdia, etc. Un treballador amb millor salut, té menys baixes, menys cansament i millor sentit de l'humor.

- Oferir descomptes d'empleat. Posar a disposició del treballador descomptes en els productes de l'empresa o en els dels clients de l'empresa pot ser una motivació extra. A més, seran els primers prescriptors del producte, generant publicitat positiva al seu entorn.

- Quan una empresa compta amb l'opinió dels seus treballadors els fa sentir part d'un projecte en el qual ells són una de les claus fonamentals. Preguntar als empleats, incitar a compartir propostes i iniciatives i fer veure que la seva veu realment importa a les decisions de l'empresa.

Els beneficis principals del salari emocional són l'atracció de talent; reduir l'absentisme laboral i major compromís dels empleats.

Quan un empleat se sent feliç en una empresa (compleix amb les seves expectatives professionals i personals) és menys probable que l'abandoni per un salari més gran. A més, els empleats tendeixen a percebre positivament tots els extres que l'empresa facilita per millorar la motivació de l'equip i ho compensen en forma d'esforç i compromís.

Prem per veure més contingut per a tu