Segueix-nos a les xarxes socials:

Un llibre recull sis dècades de la història de l'enginyeria gironina

La publicació del Col·legi repassa des del paper de la indústria en la postguerra fins la recuperació econòmica actual

Un llibre recull sis dècades de la història de l'enginyeria gironinamarc martí

El Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona va presentar el llibre 60 anys d'Enginyeria, 1958-2018, que fa un repàs a les darreres sis dècades del paper de l'enginyeria a les comarques gironines. La presentació als mitjans va anar a càrrec de Narcís Sastre, regidor delegat de Paisatge i Habitat Urbà, UMAT, Ciutat Intel·ligent i Relacions Exteriors de l'Ajuntament de Girona. i Jordi Fabrellas, degà del Col·legi.

El llibre 60 anys d'Enginyeria, 1958-2018 és la continuació del llibre Enginy i tècnica industrial que es va editar l'any 2008 en motiu dels 50 anys del Col·legi. Ara deu anys després la seva actualització vol ser un reconeixement a tots els enginyers i a totes les enginyeres que amb la seva dedicació, aportació, suport i esforç han fet possible que el Col·legi dels pèrits industrials, dels enginyers tècnics industrials, i ara dels enginyers graduats, faci 60 anys.

L'edició repassa els inicis de l'enginyeria i de l'associació professional a Girona, el paper de la indústria en la postguerra, els anys del desarrollisme, la transició, el creixement dels anys vuitanta, els canvis provocats per les noves tecnologies i les energies renovables, els reptes del canvi de mil·leni, la crisi econòmica i la recuperació actual.

A la tarda, el Col·legi va acollir un acte de presentació pública del llibre a la seva seu, a les sis de la tarda, que va anar a càrrec de Jaume Fàbrega, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, i comptarà amb les intervencions de Jordi Fabrellas, degà actual del Col·legi, i els exdegans Narcís Bartina, Josep Bosch i Miquel Oliveras. També estava prevista la xerrada Història amable de la Politècnica, que va anar a càrrec del doctor Josep Arnau.

Prem per veure més contingut per a tu