Segueix-nos a les xarxes socials:

El 69,3 per cent de les empreses de serveis TIC preveuen que el seu negoci creixerà

Sis de cada deu companyies pronostiquen que crearan ocupació durant el proper trimestre

Les empreses relacionades amb els serveis TIC es mostren molt optimistes pel que fa al creixement que esperen experimentar en el proper trimestre tot i la incertesa política i econòmica, segons l'entrega de setembre del baròmetre TIC Monitor sobre el clima empresarial i laboral. Segons aquest baròmetre, 7 de cada 10 empreses del sector TIC (69,3%) creu que augmentarà el negoci en els tres mesos següents, davant del 30,8% que percep un empitjorament. Això dóna com a resultat una mitjana neta positiva del 38,5%, més de 10 punts per sobre de la mitjana obtinguda en el passat mes d'agost (28,3).

Pel que fa a les expectatives de creació d'ocupació, tot i que l'optimisme cau aquest mes respecte de l'anterior (la mitjana al setembre és de +23 davant del +49,1 obtinguda a l'agost), les empreses segueixen sent optimistes: el 61,5% preveu crear ocupació durant el proper trimestre.

Això resulta congruent amb l'evolució recent en els indicadors de contractació, que segueixen testificant la fortalesa del sector com a demandant d'ocupació especialitzat, amb un creixement interanual del 5,1% (juny 2019-juny 2018). Encara que aquest percentatge és continuista respecte al d'agost (+4,9%), les dades demostren que els serveis TIC «consoliden la posició de lideratge com a motor d'ocupació dins del sector serveis, que amb prou feines va augmentar les seves plantilles».

Prem per veure més contingut per a tu