La primera edició del Barcelona Wine Week (BWW) s'estrena demà passat al recinte firal de Montjuïc, de Fira de Barcelona. La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, inaugurarà al migdia l'esdeveniment, que té com a objectiu erigir-se en la major plataforma per mostrar als operadors internacionals l'extensa oferta de vins de totes les denominacions d'origen de l'Estat espanyol.

El Departament d'Agricultura, a través de Prodeca i l'INCAVI, ha donat suport a la participació dels cellers catalans. En total, hi seran presents 150 cellers de diferents denominacions d'origen catalanes. L'espai expositiu està organitzat en dues grans àrees: la principal, BWW Lands, on hi haurà els cellers amb denominació d'origen i amb un espai d'informació per a cada DO, i BWW Groups & Complements, on hi haurà els grans grups empresarials del món del vi.

L'Institut Català de la Vinya i el Vi també tindrà un espai d'atenció al visitant per mostrar la diversitat del sector vitivinícola català i acompanyar els cellers catalans presents a la BWW. L'orientació d'aquest nou saló s'adapta molt al model vitivinícola català, el qual, des de fa anys, es decanta per les denominacions d'origen. Més del 90% del raïm que es produeix a Catalunya es destina a les 12 DO catalanes. De fet, a la comunitat, hi ha una superfície de vinya de més de 50.000 hectàrees -un 30% de les quals són ecològiques- i un total de 800 cellers i 8.000 viticultors i viticultores.