Segueix-nos a les xarxes socials:

La Selva registra el major augment d’afiliats a la Seguretat Social al setembre

El Baix Empordà és la segona comarca catalana amb major disminució d’afiliacions el mes passat

La Selva va ser el setembre la comarca amb més augment interanual d'afiliats a la Seguretat Social en el conjunt de Catalunya, amb un augment del 7,9%, segons dades provisionals de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Es tracta d’un augment generalitzat registrat a totes les comarques catalanes i Aran, amb un increment del 3,4% respecte al setembre anterior i situant-se en 3.317.459 persones afiliades a la Seguretat Social. Pel que fa a les comarques gironines, la Cerdanya i el Baix Empordà han registrat un augment del 5,7% i del 5,5% respectivament, per davant de l'Alt Empordà (4,3%), la Garrotxa (3,7%), el Gironès (3,7%), el Pla de l'Estany (3,7%) i el Ripollès (2,9%).

Per altra banda, en relació amb el mes d'agost, la segona major disminució d'afiliacions a Catalunya es registra al Baix Empordà, amb una baixada del 6,5%. En canvi, la resta de comarques gironines es mantenen en variacions negatives més baixes, com del 4% a l'Alt Empordà, del 2,5% a la Cerdanya o del 2,7% a La Selva. En canvi la Garrotxa, el Gironès i el Pla de l'Estany es col·loquen en variacions mensuals positives.

En el sector de serveis, que representa en el total de Catalunya el 78,3% de les afiliacions, ha augmentat en 102.000 en data de 30 de setembre respecte a l'any anterior, una xifra que representa un increment interanual del 3,9%.

Variació per sectors

Tanmateix, en nombres relatius, la comarca catalana que ha registrat les taxes de variació més elevades en el sector dels serveis ha estat a la Selva, amb un augment del 10,1% i 53.583 afiliacions. En l’àmbit gironí, Les comarques costaneres han estat les que han registrat una variació interanual més alta en el sector de serveis, amb augments del 6,4% al Baix Empordà, del 5,4% a la Cerdanya i del 5% a l'Alt Empordà.

També cal destacar una variació interanual del 8,8% al sector de l'agricultura al Gironès, registrant 1.487 afiliacions, i del 8,1% a la Cerdanya en referència al sector de la construcció.

Prem per veure més contingut per a tu