Segueix-nos a les xarxes socials:

Santander recolza el sector agroalimentari català amb 330 milions d'euros el 2021

L'entitat ha aportat ha aportat ajudes amb diversos programes posant el focus en la digitalització i la sostenibilitat . A tot l'Estat el finançament ha estat de més de 3700 milions d'euros

Santander recolza el sector agroalimentari català amb 330 milions d'euros el 2021

Santander ha recolzat durant aquest any el sector agroalimentari català amb 330 milons d'euros a través de diferents programes.

L'import a tot l'Estat ha estat de més de 3700 milions d'euros, un 3% més respecte a 2020.

Pel que fa a l'aportació de liquiditat a través de préstecs amb aval de l'ICO ha estat de gairebé 4000 milions d'euros.

Alguns dels productes més demanats han estat els Avançaments Collita, el Prèsctec I+D+I Agro o els préstecs a llarg termini per a la transformació de finques en cultius més rendibles, amb el focus en la digitalització i la sostenibilitat.

El banc ha donat suport també als clients amb productes no financers com l'assegurança agrària o el multirisc agropecuari.

L'agilitat del banc a l'hora de resoldre les propostes de finançament, en un any marcat per les nombroses adversitats climàtiques i pel volcà a l'illa de La Palma, remarquen que han estat determinants perquè molts empresaris hagin pogut seguir amb la seva activitat.

El banc ha habilitat línies de finançament amb condicions preferents i ha anticipat indemnitzacions de l'assegurança agrària perquè els agricultors i ramaders poguessin refer-se com més aviat possible d'una situació complicada.

Les campanyes de les olives o la verema i la subscripció al Quadern de Camp Digital també han estat un element a destacar, segons el Santander. Una eina que ha impulsat entre els seus clients per a registrar tota la informació sobre les explotacions, l'ús de fitosanitaris, tipus de llavors, caps de bestiar o maquinària agrícola, entre altres, per a una agricultura més sostenible i digital.

Durant el 2021 el banc ha llançat també el Pla Renove de Maquinària Agrícola per a impulsar la digitalització i sostenibilitat dels agricultors. Un 55% de la maquinària té actualment més de 18 anys d'antiguitat a Espanya, i amb els nous vehicles de precisió, els agricultors poden reduir en un 25% les emissions de CO2 i generar estalvi de costos.

El banc fa dècades que dona suport al sector agrari, remarca el Santander, i durant la darrera crisi ha quedat patent la seva importància com un pilar essencial a la societat. En el banc s'han bolcat agricultors, ramaders, productors, cooperatives o empreses de subministrament.

Prem per veure més contingut per a tu