Segueix-nos a les xarxes socials:

La Generalitat va fer aflorar 338 milions d'euros de frau fiscal el 2021

L’Agència Tributària de Catalunya retorna a l’erari públic quatre euros per cada euro del seu pressupost

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) va fer aflorar el 2021 un total de 338,5 milions d'euros procedents del frau fiscal, una xifra que suposa un 55% més que l'any anterior, en què hi van aflorar 219.

Ho va anunciar el conseller d'Economia, Jaume Giró, durant la sessió de control al Govern al Parlament d’ahir, en resposta a una pregunta de la diputada de JxCat Elsa Artadi.

En la seva intervenció, Giró va afirmar que el frau fiscal és un delicte “vergonyós” que “perjudica a milers de persones”, per la qual cosa ha dit que no pot estar “satisfet” d’aquestes xifres com a conseller i ciutadà.

Així i tot, Giró va indicar que és “una bona notícia” que l’ATC hagi fet aflorar aquesta quantitat, que anirà destinada “a fer noves polítiques públiques”.

Segons va dir, prenent com a referència les xifres del 2021, l'ATC retorna a l'erari públic 4 euros per cada euro del seu pressupost, que és de 85 milions d'euros anuals.

A més, va anunciar que el mes de setembre es convocaran places per 120 nous gestors tributaris i a l'octubre 20 més per a inspectors.

D'altra banda, en la sessió de control, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, va expressar la voluntat d’impulsar un “gran hub digital i audiovisual” , amb la finalitat que sigui una “referència” al sud d’Europa.

Prem per veure més contingut per a tu