Segueix-nos a les xarxes socials:

Eleccions Catalunya 2017

Arrimadas: «Si tornen a governar els sobiranistes, anirem a pitjor perquè fan por»

?La candidata de Cs critica que Iceta la «veti» mentre demana «indultar Junqueras»

La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, va advertir ahir que si tornen a governar els partits independentistes Catalunya anirà a «pitjor» perquè «fan por», i es va comprometre a «revertir» la situació amb «responsabilitat i amb seny».

En una conferència-col·loqui organitzat pel Primera Plana d' El Periódico de Catalunya, Arrimadas va recordar que en les catalanes del 2015 els partits independentistes «van acusar» Cs d'utilitzar l'«estratègia de la por» en advertir de les conseqüències institucionals, polítiques, econòmiques i socials del procés sobiranista.

«Desgraciadament, teníem raó», va constatar la candidata a les eleccions del 21 de desembre, que va dir que Catalunya viu una «crisi sense precedents», perquè «van prometre la independència i, en canvi, s'han carregat l'autogovern català i l'economia», a més de la «fractura social» que ha provocat el procés sobiranista.

En aquest context, Arrimadas va replicar als partits independentistes que els qui han utilitzat l'«estratègia de la por» des del Govern, els quals «feien por de veritat», han estat ells.

«No volem anar a pitjor. Si segueixen governant, aquesta crisi institucional, econòmica i social anirà a més, perquè han fet molta por», va dir la candidata, que va advocar per «canviar la por» que han generat en les empreses, els estalviadors... per la «tranquil·litat».

La candidata va afirmar que «res no justifica» el que ha fet el Govern català en nom de l'eventual independència, però també va culpar els executius del PP i del PSOE de les crisis de Catalunya, per la seva «responsabilitat» en els «molts errors» comesos.

«Si t'aixeques un dia i una comunitat autònoma t'ha declarat la independència és que hi ha hagut molts errors, perquè s'ha mirat cap a una altra banda, perquè no s'ha tingut la valentia de reformar Espanya, perquè no s'han rebatut les mentides del sobiranisme, perquè en definitiva no s'ha fet política del segle XXI», va argumentar.

Arrimadas va insistir que les eleccions del 21 de desembre són una «oportunitat d'or» perquè hi hagi un govern constitucionalista, i es va comprometre a «revertir» la situació de Catalunya des de la «responsabilitat i el seny».

Arrimadas també va criticar ahir que el cap de llista del PSC, Miquel Iceta, «veti» la formació taronja a l'hora que proposa un «indult per a Junqueras». La candidata va lamentar que Iceta «hagi vetat» Ciutadans en els eventuals pactes postelectorals, en el cas que les forces constitucionalistes sumin per formar un govern alternatiu al dels independentistes. Un «veto», va dir Arrimadas, que es produeix en paral·lel a la proposta del candidat socialista de demanar l'indult per als dirigents sobiranistes, entre ells, «el d'Oriol Junqueras». Arrimadas va opinar que aquest «veto» juntament amb la proposta d'Iceta d'indultar els sobiranistes pot apuntar que s'estan produint «moviments» que podrien estar «preparant» la reedició d'un nou tripartit amb ERC, possibilitat que la candidata veu amb «preocupació». En aquest sentit, va advertir a Iceta que els votants socialistes «no entendran» que es «veti» Cs i que s'opti per un tripartit, perquè això suposa «l'error d'allargar» el procés.

Prem per veure més contingut per a tu