Segueix-nos a les xarxes socials:

L'estrès és una altra de les causes

La crisi provoca insomni

Un estudi revela que gairebé la meitat dels que pateixen aquest trastorn és per por de ser acomiadats

El 48% de la població de l´Estat presenta problemes d'insomni i la crisi econòmica és la responsable de l'increment d'aquestes patologies relacionades amb la son, ja sigui per la por de ser acomiadat o per les dificultats per arribar a final de mes.

Aquestes dades procedeixen d'una enquesta elaborada pel Centre d'Investigació sobre Fitoteràpia (INFITO), la que destaca que l'insomni afecta més a dones que a homes, i que les causes per les que pot produir-se varien segons el lloc on es viu.

Així, la principal preocupació que causa insomni a Madrid respon als problemes familiars, mentre que a Andalusia és l'atur, a València els problemes laborals en l'entorn del treball, i a Galícia la salut.

Altres estudis recents donats a conèixer avui pel president de la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Ansietat i l'Estrès (SEAS), Antonio Cano, assenyalen que entre un 16% i un 21% dels espanyols tenen problemes de son tres o més nits a la setmana.

"L'estrès és una reacció natural del cos,que pot produir tant trastorns mentals com ansietat o depressió i insomni. La falta de son provoca estrès, de manera que és com el peix que es mossega la cua", ha explicat Cano .

Compte amb els fàrmacs

El doctor Alberto Sacristán, especialista en Medicina Familiar, ha dit que "l'ús de fàrmacs sembla una solució immediata, però pot empitjorar la situació. A més, no es recomana consumir-ne més de quinze dies seguits, encara que habitualment es prenen per voluntat pròpia durant més de un mes ".

Millorar la qualitat ´del dormir´ és possible, segons Sacristán, que aconsella evitar els sopars copiosos o greixos i les begudes alcohòliques o amb cafeïna, no realitzar exercici físic intens dues hores abans d'anar a dormir, portar un horari rutinari i no caure en mals hàbits com llegir o escoltar la ràdio al llit.

La vicepresidenta d´INFITO i professora de Farmacologia a la Universitat Complutense de Madrid, Teresa Ortega, ha ressaltat que "les plantes medicinals tenen una eficàcia demostrada, i un de cada quatre espanyols que pateix insomni recorre a elles per combatre'l".

"L'ús de plantes com la rosella de Califòrnia, la passionera o la valeriana produeix efectes analgèsics, sedants i ansiolítics avalats per la medicina tradicional", ha conclòs Teresa Ortega.

Prem per veure més contingut per a tu