Segueix-nos a les xarxes socials:

València posarà independents al capdavant d'Educació i Sanitat

El govern de Puig tindrà nou conselleries, tres per al PSPV, quatre de Compromís i dues de consens

El nou Govern valencià estarà format per una Presidència, representada pel socialista Ximo Puig, i nou conselleries, tres d'elles dirigides pel PSPV, quatre per la formació de Compromís, i dues, les d'Educació i Sanitat, per una persona independent de reconegut prestigi. Així ho van decidir els equips negociadors del PSPV i de Compromís en la reunió que van mantenir a la seu socialista a València per tancar l'acord definitiu de Govern, que inclou el llistat de conselleries que compondran el Consell.

Segons fonts de l'entorn de les negociacions, el PSPV es quedarà amb Presidència i Hisenda, Model Econòmic i Administració Pública; Justícia, Governació i Reformes Democràtiques; i Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Compromís, per la seva banda, ocuparà la conselleria de Vicepresidència, portaveu del Consell, Igualtat i Política Inclusiva, que amb tota probabilitat ocuparà la candidata d'aquesta formació, Mònica Oltra; la de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació; Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació; i Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

També es creen la conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esports, i la de Sanitat Universal i Salut Pública, que, segons han acordat els dos partits, estaran dirigides per una persona independent, una personalitat de reconegut prestigi en aquests àmbits, que serà consensuada per tots dos partits.

Prem per veure més contingut per a tu