Segueix-nos a les xarxes socials:

Condemnen tres periodistes a tres anys de presó a Egipte

El tribunal els acusa de no comptar amb permisos de treball per exercir la professió i de difondre notícies falses

Condemnen tres periodistes a tres anys de presó a EgipteASMAA WAGUIH/reuters

El Tribunal Penal del Caire va condemnar a tres anys de presó tres periodistes d'Al-Jazeera acusats de difondre notícies falses i de no comptar amb permisos de treball per exercir la seva professió al país. Els reporters s'enfrontaven a un nou judici, després que el Tribunal d'Apel·lació del Caire anul·lés a principis d'any les condemnes a set i deu anys de presó contra Mohamed Fahmy i Baher Mohamed i cinc imputats més, entre ells l'australià Peter Greste, deportat a Austràlia al febrer.

El president del tribunal, Hassan Farid, va estipular una pena contra Fahmy, Mohammad, Greste i altres dos acusats de tres anys de presó, i sis mesos més per a Mohamed. Dos dels imputats van ser declarats innocents pel tribunal, que va insistir que els processats no són periodistes.

Malgrat les contínues denúncies d'organitzacions nacionals i internacionals, les autoritats egípcies han insistit en repetides ocasions que a Egipte no hi ha periodistes empresonats per delictes relacionats amb la llibertat d'expressió.

Segons la sentència, a més de treballar sense les acreditacions corresponents, no estaven donats d'alta en els registres de les autoritats corresponents, treballaven per a un mitjà sense autorització, havien introduït al país material per gravar de manera clandestina i emetien des d'un hotel sense comptar amb els permisos pertinents. Els acusats, que havien arribat pel seu propi peu al tribunal, van ser detinguts per les forces de seguretat.

Prem per veure més contingut per a tu