Segueix-nos a les xarxes socials:

Podem «fitxa» un excap de l'Estat Major de la Defensa amb Zapatero

El general Rodríguez considera que el desafiament independentista «se solucionarà políticament»

L'excap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad) José Julio Rodríguez, que va ocupar aquest càrrec durant el mandat de l'exministra del PSOE Carme Chacón a la segona legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero, s'incorpora a les llistes de Podem per a les eleccions generals del 20-D com a número dos per Saragossa. Rodríguez és general de l'Aire a la reserva, va ser cap de l'Estat Major de la Defensa entre 2008 i 2011, i actualment presideix la Junta Directiva del Fòrum Milícia i Democràcia.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va destacar la trajectòria professional i el prestigi de Rodríguez i va dir que serà un «honor» que els acompanyi en les llistes i que sigui el seu ministre de Defensa si guanya les eleccions.

Aportació al programa

Rodríguez, que ha col·laborat en l'elaboració del programa de Defensa i ha estat guardonat per l'associació Milícia i Democràcia pel seu compromís amb la Constitució i la democràcia, serà el número dos per Saragossa, per darrere de Pedro Arrojo. A Saragossa no hi haurà, per tant, llista cremallera, ja que estarà encapçalada per dos homes, tot i que Iglesias va assegurar que això passarà de forma excepcional, igual que a Gran Canària la llista l'encapçalen dues dones, i que Podem respectarà escrupolosament els criteris de paritat que ha aprovat. Pel que fa a Madrid, la número dos de Pablo Iglesias, Carolina Bescansa, serà la seva secretària d'Anàlisi i Programa.

El secretari general de Podem va aprofitar per esbossar algunes de les línies del projecte del partit per a les Forces Armades. El seu propòsit és apostar per la «democratització i desmilitarització de les Forces Armades», lluitar contra la situació de precarietat i temporalitat a la tropa i acabar amb un sistema de promoció i ascensos que depèn només del temps perquè també es vinculi al mèrit.

Rodríguez considera que el desafiament independentista «se solucionarà políticament» i no només «amb la llei», i va afirmar que cal dur a Catalunya diàleg juntament amb «una proposta que enamori». El general de l'Aire a la reserva va afegir que davant del conflicte català cal dialogar, «donar afecte» i després tenir «paciència», propostes que, segons considera, aporta Podem, i per això va decidir adherir-se al partit després de «pensar-ho molt». Rodríguez va confessar que «sempre» ha estat interessat en les propostes de Podem.

Prem per veure més contingut per a tu