Segueix-nos a les xarxes socials:

Demanen presó per a quatre dirigents del partit del president del Brasil

La petició de presó presentada contra quatre dirigents del Partit del Moviment Democràtic Brasiler (PMDB) del president interí, Michel Temer, li va donar un altre gir de 180 graus a la virulenta i incerta crisi del país. La sol·licitud de captura va ser presentada per la Fiscalia contra el president del Senat, Renan Calheiros; l'exmandatari José Sarney; el president suspès de la cambra baixa, Eduardo Cunha, i l'exministre de Planificació del Govern interí Romero Jucá.

La crisi arriba així a una magnitud tan important que el Brasil té avui una presidenta suspesa de les seves funcions, un vicepresident elevat per això a mandatari interí però amb el seu partit sota sospita i tota la línia de successió compromesa, ja que darrere de Temer hi ha, respectivament, els presidents de la cambra baixa i del Senat.

Les peticions de presó estan des de la setmana passada en mans del jutge Teori Zavascki, un dels onze membres del Suprem i que encara no ha decidit sobre l'assumpte, però la informació només es va filtrar ahir, quan va ser obtinguda pel diari O Globo.

La Fiscalia va sustentar aquesta sol·licitud en la sospita que els quatre dirigents del PMDB, tots molt propers a Temer, van intentar algunes maniobres per obstruir l'acció de la justícia en les investigacions sobre les corrupteles a l'estatal Petrobras.

Temer està en el poder des del passat 12 de maig, quan va assumir el càrrec després de la suspensió de la mandatària Dilma Rousseff, que respon a un judici polític que pot portar a la seva destitució. Des de llavors, ha destituït dos dels seus ministres, un d'ells el mateix Jucá, per indicis que també haurien intentat impedir el treball dels tribunals.

Prem per veure més contingut per a tu