Segueix-nos a les xarxes socials:

Condemnen a 6 anys de presó un exconseller asturià per prevaricació

Iglesias està acusat de rebre regals d'empreses beneficiades amb contractes del Govern autonòmic

L'exconseller d'Educació socialista d'Astúries José Luis Iglesias Riopedre va ser condemnat a sis anys de presó i 400.000 euros de multa per un delicte de prevaricació, suborn i un delicte continuat de frau en l'administració. La seva número dos al capdavant de la Conselleria durant l'etapa de Vicente Álvarez Areces (PSOE) com a president, Maria Jesús Otero, va ser condemnada a nou anys i mig de presó pel cas Marea, el major procés de corrupció en l'administració asturiana, que implicava irregularitats en contractes a Astúries.

També van ser condemnats quatre empresaris, dos d'ells a sis anys i mig de presó, també per suborn, i com a cooperadors necessaris en el delicte de malversació de cabals públics. Les empreses de tots dos, Igrafo i Almacenes Pumarín, subministraven material als centres escolars.

En el cas d'Iglesias Riopedre, se'l va acusar de rebre regals d'aquestes empreses, entre ells unes vacances amb la dona, i de demanar favors per a l'empresa del seu fill. Aquest, Ernesto Iglesias, encara que no va figurar entre els acusats, haurà d'indemnitzar el Principat amb 99.400 euros com a partícep a títol lucratiu.

També va ser condemnada a 9 anys de presó l'exfuncionària Marta Renedo per arreglar contractes públics i rebre a canvi diners. Arran de les seves actuacions irregulars es va destapar la trama. Paral·lelament, a tots ells se'ls han imposat multes que sumen més de sis milions i mig d'euros.

Prem per veure més contingut per a tu