Segueix-nos a les xarxes socials:

El nou president de Zimbàbue situa diversos militars com a ministres

Emmerson Mnangagwa ha premiat els aliats que van permetre la sortida del poder de Robert Mugabe

El recentment nomenat president provisional de Zimbabue, Emmerson Mnangagwa, va anunciar els 22 membres que formaran el seu Gabinet, on hi ha aliats i militars que van jugar un paper decisiu a l'hora de forçar la dimissió de Robert Mugabe, el que va causar cert descontentament en el país. L'anunci va frustrar les esperances que el primer Govern post-Mugabe inclogués membres de l'oposició o tecnòcrates sense afiliacions partidistes, en un senyal de canvi respecte la forma en què va governar el nonagenari líder.

No obstant això, Mnangagwa, conegut com a «Cocodril», va mostrar que només s'envoltarà dels seus lleials de l'oficialista Unió Nacional Africana de Zimbabwe-Front Patriòtic (ZANU-PF,) i de les Forces Armades.

Entre els seleccionats hi ha el comandant de les Forces Aèries Perence Shiri, nou ministre d'Agricultura, mentre que el general Sibusiso Moyo -l'home encarregat d'anunciar als zimbabuesos, en un discurs televisat la nit del 15 de novembre, que els militars havien pres el control del país- serà el nou ministre d'Afers Exteriors.

Mnangagwa també va premiar destacats veterans de guerra, com Christopher Mutsvangwa, líder de l'Associació Nacional de Veterans de la Guerra d'Alliberament de Zimbàbue (ZNLWA) i promotor de massives protestes contra Mugabe durant la crisi que va portar a la seva caiguda, que va ser nomenat nou ministre d'Informació.

Prem per veure més contingut per a tu