Segueix-nos a les xarxes socials:

Les millors imatges de la superlluna blava de sang

La Nasa ha ofert en directe el fenomen amb imatges captades per diferents telescopis d'arreu del món

Superlluna blava de sang

67

La segona superlluna de l'any s'ha produït aquest dimecres 31 de gener, i ha mostrat al satèl·lit en condicions tan especials que no coincidien des de fa més de 150 anys. A l'haver-hi un eclipsi, només en algunes zones es podrà admirar.

A Catalunya, aquesta superlluna s'ha pogut aquesta nit "sense cap problema" , segons ha assegurat a Europa Press el divulgador científic Antonio Pérez Verd, si bé no s'ha pogut apreciar l'eclipsi, en coincidir el seu màxim a les 14.30 hores de la tarda.

Aquesta superlluna és la tercera d'una sèrie de 'superllunes', situació en què la Lluna està més a prop de la Terra en la seva òrbita, coneguda com perigeu, i aproximadament un 14 per cent més brillant que de costum.

També és la segona lluna plena del mes, comunament coneguda com 'lluna blava'. A més, la súper lluna blava passarà a través de l'ombra de la Terra per donar als espectadors en el lloc correcte un eclipsi lunar total, el primer d'aquest 2018 --hi haurà un altre el 27 de juliol--. Mentre que la Lluna està a l'ombra de la Terra, prendrà un to vermellós, conegut com a 'lluna de sang'.

Per als observadors a Amèrica del Nord, Alaska o Hawaii, l'eclipsi serà visible abans de l'alba del 31 de gener. Per als habitants del Mig Orient, Àsia, Rússia oriental, Austràlia i Nova Zelanda, la 'súper lluna de sang blava' pot ser vista durant la sortida de la lluna en el matí del 31.

A Europa Occidental i la major part d'Àfrica i Amèrica del Sud l'espectacle serà parcial, ja que seran zones no afectades per l'eclipsi.

Prem per veure més contingut per a tu