Segueix-nos a les xarxes socials:

El rei Felip VI fa una crida a protegir el dret a la «privacitat digital»

Protecció de Dades assegura que fer perfils ideològics en base a opinions a internet «és il·legal»

El rei Felip VI fa una crida a protegir el dret a la «privacitat digital»efe

El rei Felip VI va presidir a Madrid la inauguració del X Congrés d'Acadèmies Jurídiques i Socials d'Iberoamèrica, organitzat per la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació d'Espanya. Encara que en un primer moment no estava previst, finalment el Rei va prendre la paraula a l'acte, fent una crida als Estats a «respectar i protegir el dret a la privacitat a les comunicacions digitals». Aquesta declaració coincideix en el temps amb la polèmica per l'aprovació a les Corts Generals de la nova Llei de Protecció de Dades que permet als partits polítics espiar les dades personals dels ciutadans, comptar amb fitxers ideològics i fer spam polític.

Felip VI va retratat el panorama social actual, en el qual ocupa un destacat primer pla «la progressiva penetració d'internet al nostre entorn privat, social i laboral, el creixent protagonisme de les xarxes socials i l'augment successiu del temps que invertim en interactuar». Per al Cap de l'Estat resulta necessari «intentar preveure de quina manera s'adequaran els drets humans a aquestes futures realitats on els drets de les persones han d'estar protegits a Internet, de manera que, entre altres previsions, els Estats respectin i protegeixin el dret a la privacitat a les comunicacions digitals».

Per part seva, la presidenta de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), Mar España, va advertir que serà «extremadament vigilant» i «rigorosa» respecte el tractament de dades personals que duguin a terme els partits polítics i va insistir que és «il·legal» fer perfils ideològics en base a les opinions que aboquen els ciutadans a Internet i enviar propaganda segmentada en base a aquest perfilat.

«L'Agència serà extremadament vigilant i rigorosa en l'aplicació de la normativa», va afirmar España, per després aclarir que «entre les seves funcions, té la competència d'interpretar la normativa de protecció de dades».

Prem per veure més contingut per a tu