Segueix-nos a les xarxes socials:

Un comissari diu que va robar documents a Bárcenas per a Interior

Confessa que va lliurar un «pendrive» al Govern del PP amb material sostret al seu extresorer

El comissari Enrique García Castaño, antic responsable de la Unitat Central de Suport Operatiu (UCAO) de la Policia Nacional i un dels principals responsables de l'anomenada operació Kitchen va confessar al jutge Manuel García-Castelló que va lliurar a l'exnúmero dos del Ministeri d'Interior un pendrive amb material sostret a l'extresorer popular Luis Bárcenas.

Segons El Mundo, aquest històric comandament policial, conegut popularment amb el pseudònim de El Gros, ha decidit col·laborar amb la Justícia i explicar totes les actuacions irregulars que es van dur a terme en l'operatiu posat en marxa pel Govern que presidia Mariano Rajoy per a arrabassar a l'extresorer del Partit Popular el seu arsenal contra la cúpula del partit.

García Castaño va explicar davant del Jutjat d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional que ell mateix va fer entrega a Francisco Martínez d'una memòria portàtil que contenia informació personal sostreta Bárcenas amb la col·laboració del seu antic xofer.

L'antic cap policial va aportar detalls concrets i va explicar que aquest material li va lliurar en mà a Martínez a les dependències oficials del Ministeri d'Interior mentre ocupava el lloc de secretari d'Estat.

Confessió anterior

Aquesta nova confessió se suma a la ja realitzada per aquest exalt càrrec de la Policia en què va admetre haver entrat sense ordre judicial a un dels immobles de l'extresorer del partit. Concretament a l'estudi de restauració d'obres d'art que tenia llogat la seva dona, Rosalía Iglesias, al centre de Madrid.

Prem per veure més contingut per a tu