Segueix-nos a les xarxes socials:

Ciutadans és Albert Rivera

La Dretíssima Trinitat està revolucionada. Extingit Casado i amb Vox insultant tot el que es mou, Ciutadans tampoc es troba massa bé. La denominació revolucionària serveix de fràgil pantalla a Albert Rivera, propietari exclusiu de la marca i amb dret per tant a enfonsar-la si vol. A la dimissió ahir del diputat Toni Roldán, que ha aconseguit el seu major moment de glòria en retirar-se, sovintegen expressions com «ha estat el partit el que ha canviat» o «la direcció del partit». Aquestes col·lectivitzacions només seran acceptables per als que parlin impersonalment de «la directiva del Reial Madrid».

Ciutadans és Rivera i viceversa. El primer polític espanyol a qui l'Elisi diu «mentider» en lloc de «torero» ha confirmat com a mínim que tampoc entén el francès, tot i el gairebé immediat joc de paraules amb Albert Riviera pels seus coquetejos amb el casticisme. També va confondre l'ascens meteòric com a indefinit, quan vol dir literalment que més dura serà la caiguda. Sobretot per als dinosaures que l'envolten.

No està resolt el problema dels partits unipersonals quan el seu líder defalleix o cau humiliat, encara que la família Le Pen a pals i Nigel Farage ofereixen algunes pistes. Ara bé, només Rivera pot parlar en nom de Ciutadans, perquè va baixar a la sorra per colpejar fins i tot físicament Iglesias, Sánchez i el somort Casado. Els fundadors de la marca taronja del PP, que ara el tillen d'«adolescent capritxós» per fer-se publicitat, no tenen drets ideològics. Igual que els entusiastes de la Dretíssima Trinitat, els díscols treballen solapadament a favor de la primera majoria absoluta entre un bipartidista i un emergent, PSOE més Ciutadans. Perdó, PSOE més Albert Rivera, el nostàlgic que va votar Rajoy després de la publicació de la sentència de Gürtel. Perquè pot, perquè el partit és ell.

Prem per veure més contingut per a tu