Segueix-nos a les xarxes socials:

Les negociacions del Brexit queden suspeses per un cas de coronavirus

Els equips que dialoguen sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea posposen les reunions fins que se solucioni aquest contagi

Les negociacions del Brexit queden suspeses per un cas de coronavirusreuters

Els caps negociadors de la Unió Europea i el Regne Unit per a un marc de relació bilateral després del Brexit, Michel Barnier i David Frost, van decidir ahir suspendre la ronda de contactes que mantenien a Brussel·les després que un membre de l'equip europeu hagi donat positiu per coronavirus. «Hem decidit suspendre les negociacions al nostre nivell durant un curt període», va assenyalar Barnier a través del seu perfil oficial a Twitter, per després precisar que les converses continuaran a nivell tècnic «en ple compliment de les directrius».

Barnier, que ja va ser contagiat per covid-19 al mes de març, té previst informar avui els ambaixadors de la UE dels avenços en les negociacions, tot i que podria intervenir per via telemàtica si la compareixença es manté malgrat aquest contratemps de darrerea hora.

Frost, per la seva banda, va assegurar a través de Twitter que està en «estret contacte» amb el negociador europeu i va agrair l'«ajuda immediata i suport» de la Comissió Europea. «La salut dels nostres equips és el primer», va afegir el negociador, l'equip del qual s'havia traslladat fins a Brussel·les per participar en una ronda de negociació que havia de durar tota la setmana.

Negociació a contrarellotge

Les parts negocien a contrarellotge per intentar arribar a un acord sobre les bases de la relació futura a temps per quan es consumi el Brexit el 31 de desembre, per evitar que la manca de consens obligui a emmarcar les relacions comercials d'acord amb les regles sobre aranzels i quotes que fixa l'Organització Mundial del Comerç. Tot i que el divorci serà efectiu des de l'1 de gener de l'any que ve, la UE ha avisat reiteradament que qualsevol acord de futur requereix una tramitació legal i parlamentària que durarà setmanes.

Prem per veure més contingut per a tu