Segueix-nos a les xarxes socials:

«Negaré aquesta reunió fins i tot sota tortura»

En aquella reunió per planificar denúncies contra el llavors president de Catalunya, Artur Mas, i el seu predecessor, Jordi Pujol, Fernández Díaz els va dir: «Negaré, fins i tot sota tortura, que aquesta reunió ha existit».

Segons va publicar ahir el diari El País, l’exministre va dirigir l’anomenada operació Catalunya, que va tractar amb tots dos comissaris, als quals va demanar que presentessin aquell mateix dia la denúncia a l’Audiència Nacional, que va recaure en el jutge Pablo Ruz, segons s’escolta en una de les gravacions que la policia va confiscar a Villarejo després de la seva detenció. «Amb el fiscal de l’Estat s’ha parlat, eh?», va explicar Jorge Fernández Díaz als dos comissaris, segons els àudios publicats pel diari.

En un altre moment de la conversa, Villarejo comenta: «Ruz està de guàrdia» i el ministre li respon: «Doncs Ruz no és el millor». A més, Fernández Díaz comenta: «La segona denúncia toca Artur Mas pels testaferros, oi?».

Fernández Díaz fa anys que nega que hagués parlat amb Villarejo durant la seva etapa al capdavant del Ministeri d’Interior, entre el 2012 i el 2016. Concretament al Congrés va afirmar: «No he parlat mai res amb Villarejo en els meus cinc anys de ministre».

A través del seu advocat, Fernández Díaz va respondre a El País: «Ni ha planificat ni ha orquestrat absolutament res respecte la denúncia».

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a les teves preferències i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.