El temporal ensorra part de la façana de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

L'Ajuntament manté converses amb Costes perquè es facin obres d'urgència en aquest tram final del passeig

Diversos municipis del Gironès i la Selva superen els 55 litres de pluja i els pantans revifen

L'edifici que acull l'escola de vela de Platja d'Aro, amb la façana ensorrada pel temporal.

L'edifici que acull l'escola de vela de Platja d'Aro, amb la façana ensorrada pel temporal. / Joaquina García

La famosa caseta del Port d'Aro, a Platja d'Aro, s'està derruint a causa de l'intens temporal de les últimes hores a les comarques gironines. Les fortes pluges amenacen de provocar més destrosses al llarg del litoral gironí, com ja va succeir durant un episodi de fortes tempestes a finals del mes de març.

El temporal de les últimes hores ha ensorrat part de l'edifici que acull l'Escola de Vela de Platja d'Aro (Baix Empordà). L'equipament ja havia quedat malmès amb les garbinades d'aquest mes de març, que van descalçar-ne la plataforma, i de fet es trobava acordonat. Ara, part de la façana ha cedit i ha acabat desprenent-se. L'edifici, que és propietat municipal, està situat a la platja del Riuet, a l'extrem sud del passeig marítim (que comprèn el Ridaura i la zona del Port d'Aro). Com que aquí el passeig no té base, les onades van picar directament contra la zona de pas i van escrostonar-la. L'alcalde de Platja d'Aro, Maurici Jiménez, explica que el consistori manté converses amb Costes de l'Estat perquè abans de l'estiu es facin "obres d'urgència en tot aquest àmbit", que permetin "consolidar accessos i assegurar el trànsit de vianants".

Després dels temporals de març, l'edifici ja estava acordonat perquè ningú s'hi acostés. A més, l'Ajuntament també havia instal·lat tot de tanques en aquest extrem del passeig (a la zona on el mar va endur-se l'asfalt). L'alcalde, Maurici Jiménez, explica que el consistori està treballant amb Costes de l'Estat "per executar unes obres d'urgència a tot aquest àmbit, que ens serveixin per consolidar accessos i assegurar el trànsit de vianants". La intenció de l'Ajuntament és que es pugui construir un petit mur de rocalla que permeti estabilitzar la zona i resistir els embats del mar (com ja s'ha fet en altres trams del passeig marítim).