Diari de Girona

Diari de Girona

El partit de l’assassinat Shinzo Abe venç en les eleccions a la cambra alta de Japó

La votació, celebrada en ple dol pel magnicidi de l’exprimer ministre, reforça l’actual Govern

Commocionats encara per l’assassinat de l’exprimer ministre Shinzo Abe, que va tenir lloc divendres, els japonesos van votar ahir en les eleccions legislatives a la Cambra de Consellers, la cambra alta del parlament nipó.

Tal com anticipaven els pronòstics, el Partit Liberal Democràtic (PLD) del primer ministre japonès, Fumio Kishida, i d’Abe i el seu soci en la coalició de Govern, el Komeito, van obtenir més de la meitat dels escons en joc a la Cambra.

Els entre 63 i 69 escons que concedeixen a la coalició les projeccions de l’agència oficial de notícies Kyodo i la cadena pública NHK excedeixen els 55 necessaris per conservar la majoria a la Cambra de Consellers. La cambra conté 248 escons, dels quals la meitat més un estaven en joc en uns comicis que renoven el 50% de l’hemicicle cada tres anys.

Una altra dada important: la caiguda de la principal oposició a Kishida, representada pel Partit Democràtic Constitucional, que es quedarà entre els 13 i 20 escons, 23 menys dels que tenia abans de la votació. Es pronostica que l’emergent i conservador Iniciatives des del Japó en guanyarà almenys 10, en comparació amb els sis anteriors.

Així doncs, el resultat d’aquestes eleccions parcials de caràcter triennal no provocarà grans canvis polítics al país asiàtic, però sí que va posar a prova el Govern de Kishida.

Compartir l'article

stats