Diari de Girona

Diari de Girona

Condemna majoritària de l’ONU a les annexions de Rússia

L’Assemblea General de l’ONU va aprovar ahir amb una majoria contundent una resolució per condemnar els «referèndums il·legals» duts a terme a quatre regions ucraïneses i els intents de Rússia d’annexionar-se aquests territoris. El text va rebre 143 vots a favor, 35 abstencions (entre altres de la Xina, Sud-àfrica, Índia i Cuba) i únicament 5 vots en contra (Rússia, Bielorússia, Corea del Nord, Nicaragua i Síria) i va mostrar el contundent rebuig internacional a les accions del Kremlin.

La resolució, que es va presentar després que Rússia en vetés una de similar al Consell de Seguretat de Nacions, demana a Moscou fer marxa enrere en les seves accions sobre l’estatus de les regions de Donetsk, Lugansk, Zaporijia i Jerson i li exigeix que retiri les seves tropes immediatament i sense condicions d’Ucraïna.

Rússia va qualificar la resolució d’instrument «polititzat i obertament provocador» i va assegurar que suposa un missatge de confrontació que «podria destruir tots els esforços a favor d’una solució diplomàtica a la crisi».

Compartir l'article

stats