Segueix-nos a les xarxes socials:

Moren 44 persones en naufragar una pastera que es dirigia a Canàries

Apareix a les costes de Ceuta el cos d’un jove magribí que intentava arribar a Espanya nedant

Almenys 44 persones han mort ofegades en naufragar una pastera amb més de mig centenar de migrants a bord davant de la costa del Sàhara Occidental, a la ruta que habitualment segueixen cap a Canàries, segons va anunciar ahir l’oenagé Caminando Fronteras. «Aquest matí han mort quaranta-quatre persones en un naufragi al sud de cap Bojador», va fer saber la portaveu de l’organització, Helena Maleno, al seu compte de Twitter.

L’oenagé té constància que almenys 16 cadàvers van ser extrets de l’aigua i traslladats a la morgue. «A la resta de les víctimes se les va empassar el mar», va lamentar Maleno. La majoria dels cadàvers van ser recollits a zones de costa, tant de platja com de roca, davant de la localitat marroquina de Tan Tan, el port del qual mira cap a les dunes de Corralejo i Puerto del Rosario, a l’illa de Fuerteventura. Els altres 12 supervivents estan detinguts en aplicació de la llei d’estrangeria marroquina.

Paral·lelament, la Guàrdia Civil de Ceuta va recuperar el cos d’un altre migrant mort. Anava vestit amb neoprè i tot indica que intentava arribar a la costa espanyola nedant. El cos va ser recollit prop de l’espigó fronterer de Benzú. Era magribí i tenia al voltant de 20 anys.

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a les teves preferències i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.