Segueix-nos a les xarxes socials:

Amb 45 minuts n´hi ha prou

El Barça goleja l´Atlètic en una primera part de cine i amb una nova exhibició de Leo Messi

L'orquestra blaugrana sona cada vegada més afinada. El Barcelona més vistós de la temporada es va desfer amb contundència de l'Atlètic de Madrid (5-2), gràcies a una d´aquelles arrencades de partit fulgurants que va deixar sense arguments un conjunt madrileny que, una vegada més, va fer gala d'una candidesa desproporcionada al Camp Nou.

Quaranta-dos gols s'havien marcat en els últims deu partits entre catalans i madrilenys. O el que és el mateix, una mitjana de 4,2 dianes per enfrontament en les últimes cinc temporades. El xoc d´ahir a la nit va seguir en la línia. Un altre partit entretingut, amb molts gols, ocasions i una arrencada dels locals gairebé tan demolidora com la del 6-1 del curs passat.

A la festa hi va contribuir de nou la valentia d'un Atlètic que va sortir amb tot. Abel va alinear d'entrada Jurado, Simao, Maxi, Agüero i Forlán. No es va guardar cap bala en la recambra. Va decidir proposar un combat cos a cos i, en el primer intercanvi de cops, el Barça va tornar a enviar-lo a la lona.

Al quart d'hora, els de Guardiola ja havien fabricat mitja dotzena d'ocasions i n´havien transformat dues. Ibrahimovic va obrir la llauna amb un toc subtil sobre la sortida de Roberto, després de rebre una assistència a l'espai de Sergio Busquets (1-0). Messi va fer el segon, després de controlar amb el pit una passada picada de Xavi i asseure el porter de l'Atlètic amb un finta d'aquelles que només s'atreveixen a dibuixar els cracs (2-0). Roberto, amb a penes un partit d'experiència a Primera, començava a viure, com en el seu dia Coupet o el Pichu Cuéllar, el seu particular malson al Camp Nou.

A la mitja hora, Alves va fer el tercer (3-0) en un llançament de lliure directe, un xut sec a la base del pal que Roberto no va saber tallar. Una genialitat de Messi per la banda esquerra va acabar amb el quart de Keita, i l'únic error de la defensa blaugrana en tota la primera meitat va ser aprofitat per Kun Agüero per retallar distàncies al límit del descans (4-1).

L'Atlètic va mossegar més a la represa, va pressionar més amunt, es va tirar una mica més endarrere i va optar per un futbol més físic i directe, rendit davant l´evidència que aquest Barça és impossible derrotar-lo amb les seves mateixes armes. Amb el partit ja sentenciat, l´equip local va treure el peu de l'accelerador.

En una jugada aïllada, va arribar l'intranscendent gol de Forlán (4-2) en un d'aquells xuts secs tan seus. Encara no estava tot vist. Messi va voler celebrar l´ampliació del seu contracte fins al 2016 amb el 5-2, el seu segon gol de la nit.