Segueix-nos a les xarxes socials:

El Girona negocia amb Joan Tomàs

Sergi Raset ja ha iniciat les converses per fitxar el davanter gironí, que abans s'ha de desvincular de l'AEK Larnaca

El Girona negocia amb Joan Tomàsdiari de girona

El Girona de Ricardo Rodríguez va estrenar-se dissabte passat amb una golejada al camp de l'Escala (1-4). Sobre el terreny de joc, ben poques coses es van poder veure, llevat d'una primera impressió que el tècnic asturià podria utilitzar el 4-3-3. Parlar de sistemes a aquestes alçades primerenques de pretemporada és aventurar-se a especular ja que Rodríguez encara no té la plantilla al complet. I és que depenent dels nombre i dels jugadors que li arribin d'aquí al tancament del mercat, podria fer-ne servir un o un altre. La figura del davanter centre pot influir bastant en l'elecció del sistema i en aquest sentit, Chando i els joves Arjona i Muñoz són ara per ara els únics atacants purs de la plantilla després dels adéus de Benja, Acuña i Vélez. La nòmina de davanters ben aviat es podria ampliar si les converses que el Girona manté amb Joan Tomàs arriben a bon port. El gironí està fent la pretemporada a Polònia amb l'AEK Larnaca xipriota, amb qui té contracte fins el 30 de juny del 2015 i on va coincidr l'any passat amb Chando. L'interès del secretari tècnic, Sergi Raset i de Ricardo Rodríguez per incorporar el davanter gironí és molt gran i les negociacions ja fa dies que estan en marxa. La predisposició del jugador de tornar a casa és bona i el club veu en Tomàs, de 28 anys, un jugador que encaixa al perfil de gironí i de nivell que s'està cercant.

Tomàs no és ben bé un davanter centre pur sinó més aviat un segon punta o mitjapunta, al qual li agrada despenjar-se a les bandes o baixar a recollir pilotes fora l'àrea. El gironí pertany des de l'hivern passat a l'AEK Larnaca després que es desvinculés del Celta, tip de les poques oportunitats. Amb els gallecs, Tomàs va aconseguir l'ascens a Primera Divisió (11-12). Format al planter de l'Espanyol (02-06), Tomàs ha passat també pel Lleida (06-07), l'Alacant (07-08) i el Vila-real B (08-10). El seu millor registre golejador són les 18 dianes que va fer amb el filial groguet a Segona B (08-09). A Xipre, la temporada passada va marcar 4 gols en 14 partits. A banda de jugar a la màxima categoria xipriota també ho ha fet a Primera amb el Vila-real (1 partit) i el Celta (4).

De concretar-se l'arribada de Tomàs, el Girona necessitaria només un altre davanter per tancar la part ofensiva. L'opció del retorn de Despotovic sembla refredar-se per moments tot i que continua sense estar descartada. L'extrem dret Iriome del Vila-real B, que interessava, podria acabar al Mirandés.

Prem per veure més contingut per a tu