L'Uni es regala una alegria per a tornar a les semifinals (70-47)

El Perfumerías Avenida, que va patir per remuntar 12 punts al Baxi Ferrol, serà el rival en una eliminatòria que s'obrirà dijous a Fontajau (19.45 h)

La defensa i el domini del rebot, claus per a tornar a vèncer el Jairis

Jordi Roura

Jordi Roura

L’Spar Girona ja és allà on volia, a les semifinals de la Lliga Femenina, a dos partits d’una final que segurament li obriria la porta de l’Eurolliga, l’objectiu de la temporada. L’equip de Roberto Íñiguez es trobarà amb el Perfumerías Avenida, que ahir va remuntar l’eliminatòria al Ferrol, i ho farà sense pressió, com ja es va encarregar de recordar l’entrenador de l’Uni: «és l’any que s’han gastat més diners, i si no guanyen la lliga portaran dues temporades en blanc» , va deixar anar quan encara el partit de Wurzburg estava en dansa. L’anada arrencarà dijous a Girona (19:45h) i la semifinal es resoldrà a Salamanca el proper diumenge (18h). Va ser una tarda plàcida per a les gironines, que ja tocava després de tants maldecaps, edificada a partir de la defensa, el domini absolut del rebot (43-19) i l’aparició de jugadores com Bertsch, líder a la segona part, dominada de dalt a baix per l’Spar Girona amb un parcial de 39-20.

L’Uni va començar manant des del principi gràcies a una bona defensa, perquè en atac les gironines tenien els mateixos problemes que en molts partits d’aquesta temporada. L’anotació era baixíssima (7-2 a 3 minuts) fins que el primer triple local, en el sisè intent (Nicholson) i un 2+1 de Labuckiene van portar la diferència als 9 punts (13-4). El Jairis però ha reaccionat i va tancar el parcial perdent de 6 (14-8).

El segon triple de l’Uni (Ygueravide) en l’onzè intent, dos tirs lliures de Mendy i un altre de la base, aprofitant les pèrdues i males decisions en atac del Jairis, van tornar a posar les locals deu amunt (26-16). La defensa de l’Uni manava. I el Jairis, tot i retallar marge (26-21, a 2.13) no trobava la continuïtat necessària ni l’encert. La lesió de Belén Arrojo en una acció fortuïta va tallar la respiració de Fontajau. Quan es va reprendre el joc, l’Spar va seguir a la seva i va marxar als vestidors dominant (31-27) després dels triples de la local Ainhoa López i les visitants Grande i Konig.

Un triple de Mendy i el poder de Tolo dins la zona van tornat a donar 9 punts de marge a l’Uni en l’inici del tercer quart (40-31). Un bon remei perquè les murcianes s’havien posat a dos de sortida (31-29). La defensa i el control del rebot eren la clau per a les locals. Ygieravide va ampliar el coixí a +10 (43-33) i Bertsch des del tir lliure i amb una cistella de mitja distància donava el màxim avantatge del partit (47-33) a 2.30 pel final del tercer quart. Amb el triple de Nicholson la diferència ja era de 15 (50-35) i les semifinals, a tocar. Aquest parcial es va resoldre amb un +17 (54-37) després d’un 23-10 en 10 minuts.

Amb tot resolt el darrer quart no va tenir més història i l’interès mirava cap a Salamanca, per veure si l’Avenida, que a les 18h començava el partit, seria capaç de remuntar al Baxi Ferrol 12 punts per ser el rival a les semifinals. I ho va fer, amb la qual cosa, dijous arrencarà a Girona una eliminatòria d’alt voltatge contra les de Salamanca. A 5 minuts pel final l’Spar Girona ja guanyava de 20 (62-42) amb una cistella de Bertsch, i Íñiguez donava entrada a Parra. Fontajau ja celebrava la classificació. L’Uni va acabar posant també a pista Aina Cargol i Berta Ribas, i quan es va acabar el partit va celebrar amb ràbia i ganes ser a semifinals. No és poca cosa, perquè l’any passat, per exemple, ni s’hi va arribar.