Segueix-nos a les xarxes socials:

El Quart obre la fase d'ascens contra el clar favorit, Gandia

El tècnic entén que afronten els partits sense pressió, però volen competir sense renunciar a res

El Quart obre la fase d'ascens contra el clar favorit, Gandiaaniol resclosa

El tècnic del Quart Germans Cruz, Albert Brea, no ha amagat mai que el seu objectiu per aquesta temporada era «jugar la fase d'ascens» i aquest vespre, alliberats de pressió però «sense renunciar a res», el seu equip s'enfrontarà al Gandia (20.00) en el primer dels tres partits consecutius que jugarà aquest cap de setmana per buscar un, a priori no esperat ascens a LEB Plata. Els altres dos equips són el Coín andalús i l'Ardoi navarrès. «És un premi, però és clar que anem a competir i no renunciem a l'ascens», explica Albert Brea que, tot i haver preparat igual els tres partits, té clar que els amfitrions del Gandia «estan una mica per sobre de la resta, amb dos nord-americans, un parell més de jugadors amb experiència a LEB Or i suficients recursos econòmics per entrenar-se dos cops a la setmana i viure pràcticament del bàsquet».

Quatre equips, tres partits entre avui i diumenge, per una sola plaça d'ascens. De tots quatre el Quart és l'equip menys experimentat: Gandia està pensat per pujar; l'Ardoi va perdre el primer lloc del grup a última hora i té gent amb experiència recent a LEB Or com Anton Savitski o Àlex Calvo; i el Coín va aconseguir l'ascens esportiu l'any passat, posteriorment no confirmat econòmicament als despatxos, i compta amb gent com Pablo Movilla, un clàssic del planter de l'Unicaja i de LEB Or amb Clínica Rincón, o Juan Vasco que va ser campió d'Espanya de 3x3.

El primer partit, però, serà aquest vespre contra els amfitrions del Gandia i Brea veu punts a favors i en contra d'obrir el foc contra els clars favorits a l'ascens. «Al final has de jugar contra tots i mai se sap què és el millor. El pavelló estarà ple i ells tindran més pressió, però també estaran descansats i hauran preparat bé el partit tota la setmana...». Els valencians compten amb dos nord-americans com Shawn Miller, un pivot molt gros i veterà amb un munt d'experiència a les lligues FEB, i Fitzgeral White un 3/4 amb molt bona mà per fora que es complementa a la perfecció amb el màxim anotador de l'equip: l'ex-LEB Or amb Clavijo Daniel Martí. «És un quatre obert, a l'estil de Masllorens, que juga molt bé», explica Brea que confia en la profunditat de la seva plantilla per jugar tres partits consecutius i pendent de la irregularitat que no ha acabat d'abandonar el grup al llarg de la temporada: «Veurem quin Quart som, si el del dia del Collblanc, el de l'Igualada, el de principi de temporada...».

Els gironins marxen aquest matí, a dos quarts d'onze, amb autocar cap a Gandia després d'una setmana on no han alterat el ritme de preparació habitual de tot el curs. Tres entrenamens per setmana, aquesta només van fer dimecres perquè dilluns era festa, i conscients que, tot i voler competir, la fase d'ascens no deixa de ser un premi, a més del principal èxit del bàsquet masculí a Girona dels últims anys. Això sí, en paraules de Brea, «no ens posem pressió però volem competir per guanyar partits i no renunciem a l'ascens».

Prem per veure més contingut per a tu