Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Uni continua sumant victòries

L'Spar Citylift Girona encadena el tercer partit guanyat, a Càceres, amb vint-i-dos punts de Haley Peters

L'Uni continua sumant victòriesel periódico de extremadura

Les bones sensacions que va escampant l'Spar Citylift Girona en aquest inici de temporada es van fer més grans ahir a Càceres on, sense la lesionada Ify Ibekwe, l'equip d'Èric Surís va fer un nou pas endavant com a col·lectiu per emportar-se la seva tercera victòria consecutiva. Les extremenyes van anar sempre a remolc d'un Uni que, amb una gran sortida liderada per la veterana Noemí Jordana, va exhibir-se en atac en el primer quart, anotant 25 punts, i ja no va tornar a deixar el timó del partit. Els intents de reacció del Càceres a la segona meitat van ser ben controlats per les gironines que, amb la nord-americana Haley Peters assumint el rol anotador, mai va patir per emportar-se una victòria que el manté al capdavant de la classificació de Lliga Femenina 1.

Sense Ibekwe, que va viatjar a Càceres però no va jugar per les molèsties al genoll que arrossega des del partit contra el Ferrol a Fontajau, Peters va fer un pas endavant. La nord-americana va ser la màxima anotadora del partit, amb 22 punts, però l'altra gran notícia del partit per a les gironines va ser la notable actuació de Kristina Alminaite que, davant un rival amb interios grans, va donar la cara amb 11 punts i 11 rebots.

Contra un equip retornat aquesta temporada a la màxima categoria, crescut per haver-se estrenat amb dues victòries consecutives, l'Spar Citylift Girona havia de marcar un perfil fort d'entrada. I la realitat és que ho va fer. Un triple de Jordana posava el 2-13 en el marcador quan, tot just, s'havien jugat poc més de dos minuts de partit. L'Al-Qázeres havia entès de cop que l'Uni és una altra història. L'equip de Jacinto Carbajal ho va provar, acostant-se més d'un cop i, fins i tot obligant Surís a demanar un temps per insistir en la importància de les normes defensives (contra un equip en què la nord-americana Alston acaparava molts tirs), però una nova estrebada gironina va posar nou punts de diferència al final del primer quart (15-24). Una renda que l'Uni sabria administrar molt bé davant un Al-Qázerez en què la pivot Julie Forster, clau en l'ascens extremeny del curs passat, va començar a comprendre que anotar a Lliga Femenina 1 és més complicat que a LF-2. Amb rendes de més de deu punts, l'Uni va controlar els intents de reacció locals, amb una rotació molt més limitada que les gironines, i l'encert de Peters a la segona meitat va ser un obstacle massa gran per a les locals on només les tres americanes (Alston, Foster i la nacionalitzada Rosanio) anotaven.