Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor l´exporter del Figueres Esteve Moner, als 44 anys

El maresmenc va jugar a Vilatenim (97-02) i també va defensar la porteria del Palafrugell (93-94)

Mor l´exporter del Figueres Esteve Moner, als 44 anys

Ahir va fer quinze anys d'una de les fites més importants de la història del Figueres. Un gol de Kali Garrido en la pròrroga va suposar l'eliminació -a partit únic- del totpoderós Barça de la Copa del Rei. Els Puyol, Saviola, Gerard López o Overmars, entre altres, no van poder amb l'equip que dirigia Pere Gratacós i que arribaria fins a les semifinals de la competició, on el Deportivo de la Corunya li barraria el pas a la final. En aquell Figueres (2001-02) hi destacaven els Serra, Arnau Sala, Freixa o Eloi Fontanella sota la direcció de Pere Gratacós. La porteria era cosa de Juan Carlos Caballero, que fitxaria pel Sevilla a l'estiu, de Félix Campo, i d'un Esteve Moner que, lesionat de gravetat al genoll, no va tenir fitxa aquell curs. L'efemèride del quinzè aniversari de l'eliminació del Barça va quedar absolutament diluïda ahir en conèixer-se la mort de Moner, als 44 anys d´edat.

El porter, nascut a Orrius i format al planter del Barça, a la Masia, va morir el cap de setmana passat víctima d'una malaltia. Moner va pertànyer al Figueres, sempre a Segona B, des del 1997 quan va ser fitxat procedent del Cadis -on va coincidir amb l´actual director esportiu del Girona Quique Cárcel- fins al 2002 quan una segona lesió al genoll va posar fi a la seva etapa a la Unió. «És molt fotut. Vam compartir uns quants anys vestidor a Figueres. Mai t'esperes una cosa així», lamentava ahir el seu excompany Arnau Sala.

Moner també va defensar la porteria del Mataró i del Palafrugell (93-94) abans de començar la seva trajectòria per Segona B. Del Pla i Arbonès va fer el salt al Gramenet (94-95) i després va passar pel Cadis (96-97) abans de finalitzar la seva carrera a Vilatenim (2003). Des de llavors va continuar lligat al futbol participant en partits del Barça de veterans i a la lliga indoor amb els blaugrana.

Moner va viure en un segon pla la gran fita del Figueres a la Copa del Rei (01-02) però sí que va ser protagonista i destacat en la de la temporada 1997-98. Aquell curs, després de desfer-se del Nàstic a la primera ronda, el Figueres d´Alfons Muñoz va eliminar l´Espanyol a doble partit i amb Moner de titular. A Vilatenim el resultat va ser d´1-1 i a Montjuïc els gironins van superar els barcelonins per 1-2 gràcies als gols de Nan Ribera i Jose Santos. En tercera ronda, el València de Claudio Ranieri va necessitar la pròrroga a Mestalla, on un gol d´Angulo va eliminar la Unió (2-1). A Vilatenim, el resultat havia estat d´1-1.

Prem per veure més contingut per a tu