Segueix-nos a les xarxes socials:

Gatlin acaba amb el regnat de Bolt

L´home més ràpid del món (9.58) s´acomiada de l´alta competició als 100 metres veient-se superat en la final del Mundial

Gatlin acaba amb el regnat de Bolt

Usain Bolt ha estat derrocat. El rei de la velocitat des que als Jocs Olímpics de Pequín irrompés com un llampec a les pistes d´atletisme de nivell Mundial, s´ha vist superat per primera vegada en una final de 100 metres llisos de la màxima competició. Bolt ja havia anunciat que aquest seria el seu darrer Mundial. A punt de complir 31 anys i amb tres cicles olímpics triomfals (Pequín 2008, Londres 2012 i Rio 2016) i quatre Campionats del Món (Berlín, Daegu, Moscou i Pequín) completament dominats pel jamaicà, les lesions i problemes físics als peus li han anat limitant les hores d´entrenament i de competició, perdent la competitivitat i, sobretot, la superioritat fins ahir mostrada.

L´home que ha aconseguit córrer més que ningú i que acabava les curses amb tant d´avantatge que es permetia frenar abans de creuar la línia d´arribada, ha acabat amb una derrota. Possiblement tots esperàvem que aquest heroi simpàtic aconseguís l´or en el que havia anunciat com el seu últim 100, però no totes les històries tenen un final feliç i el que ha estat, durant molts anys, el supermalvat, ha acabat quedant-se amb la glòria.

Justin Gatlin, als seus 35 anys totalment redimit dels problemes que havia tingut amb el dopatge, perdonat per la societat nord-americana i reconciliat amb el món de l´atletisme, va donar la campanada a la final dels 100 metres llisos. Tothom esperava un duel directe entre Usain Bolt i Christian Coleman, l´home més ràpid d´aquest any (9.82 s), i pocs eren els que comptaven amb Gatlin, sempre en segon lloc rere l´enlluernadora estela del jamaicà, però el cert és que Gatlin va ser capaç, des del carrer 7, de batre els dos principals candidats a endur-se la victòria final, recuperant un tron al que havia aconseguit accedir al Mundial de Hélsinki el 2005 i al que, posteriorment, els problemes amb el dopatge i Usain Bolt havien impedit que s´hi tornés a asseure.

Amb un bronze, doncs, acaba la carrera triomfal d´Usain Bolt, l´home que més ha fet pels 100 metres llisos, l´home que més ràpid ha aconseguit córrer. El jamaicà va aconseguir batre el rècord del Món, per primera vegada el 31 de maig de 2008, deixant-lo en 9.72, donant-se a conèixer. Dos mesos i mig més tard, el 16 d´agost, als Jocs Olímpics de Pequín, aconseguia baixar la pròpia marca a 9.69, frenant a l´arribada i, un any més tard, el 16 d´agost de 2009, va aconseguir la millor marca de la història en la distància, deixant-la en un estratosfèric 9.58 segons (ahir Gatlin va guanyar l´or amb una marca de 9.92).

Bolt no només sabia córrer, també es va convertir en una estrella mediàtica i un heroi a emular per molts joves. Va saber gestionar bé la seva fama i la seva imatge, aprofitant el seu físic prim i llargarut, que li donava una imatge una mica desmanegada que el feia simpàtic a ulls de l´aficionat, acostumat als velocistes amb molt més múscul.

Les lesions i molèsties físiques, però, han estat la seva creu, tot i que a les grans cites sempre acabava enduent-se l´or. Les visites al doctor alemany Hans-Willem Muller-Wholhlfahrt s´han anat succeint al llarg d´aquests anys, també la seva marca ha anat pujant, acostant-se al seu rècord només als Jocs de Londres (9,63) i ahir, el seu idil·li amb l´or, finalment, es va acabar.

El relleu dels 4x400 metres, la prova que clourà el Mundial, serà l´última que correrà Usain Bolt.

Prem per veure més contingut per a tu