Segueix-nos a les xarxes socials:

Els clubs russos no participaran en competicions europees la temporada que ve

La UEFA descarta també que el país de Putin pugui optar a albergar les Eurocopes dels anys 2028 o 2032

Els clubs russos no participaran en competicions europees la temporada que veEP

El Comitè Executiu de la UEFA ha declarat aquest dilluns "no elegible" la candidatura que va presentar Rússia per a albergar les Eurocopes dels anys 2028 o 2032, i també, entre altres sancions per la invasió d'Ucraïna, ha mantingut el veto als clubs russos en les seves competicions per a la temporada 2022-2023.

"El Comitè Executiu de la UEFA ha declarat com no elegible la candidatura presentada per la Federació Russa de Futbol (FUR) per a albergar l'EURO 2028 o l'EURO 2032, d'acord amb l'article 16.02 del Reglament de Licitació per a les Finals i les Fases Finals de la UEFA, que estableix que 'cada licitador s'assegurarà de no actuar de manera que pugui desacreditar a la UEFA, a la final de la UEFA o a la fase final de la UEFA, a qualsevol altre licitador al procediment de licitació o al futbol europeu'", va assenyalar l'organisme en un comunicat.

Aquest va recordar que "donada la incertesa sobre quan s'aixecarà la suspensió" sobre el futbol rus per la guerra a Ucraïna, l'acceptació d'aquesta candidatura "també aniria en contra" de la seva decisió del passat mes de febrer en la qual va suspendre a tots els equips i clubs representatius russos de participar les seves competicions "si es permetés" aquesta candidatura a la Federació Russa.

"El Comitè Executiu de la UEFA romandrà a l'espera de convocar noves reunions per a reavaluar la situació legal i d'esdeveniments a mesura que evolucioni i adoptar noves decisions segons sigui necessari", va puntualitzar l'ens que presideix Aleksander Ceferin.

D'aquesta manera, Turquia i la candidatura conjunta del Regne Unit i la República d'Irlanda seran les aspirants a organitzar l'Eurocopa de 2028, mentre que Turquia i Itàlia, per a la de 2032.

A més, la UEFA no permetrà la participació dels equips russos en les seves competicions de clubs de la temporada 2022-2023 de qualsevol de les seves modalitats i categories, una mesura que també afecta les seves seleccions.

En aquest sentit, Portugal substituirà a Rússia en la fase final de l'Eurocopa Femenina d'Anglaterra d'aquest estiu, mentre que Hongria completarà la 'Final a Quatre' de l'Eurocopa Femenina de Futbol Sala del juliol vinent amb Espanya, Portugal i Ucraïna.

Igualment, la selecció russa tampoc participarà en la pròxima edició de la Lliga de Nacions i descendirà a la Lliga C, i la sub-21 masculina ha quedat definitivament eliminada de la fase de classificació per a l'Eurocopa de 2023, on estava enquadrada amb Espanya.

Prem per veure més contingut per a tu