Segueix-nos a les xarxes socials:

Castellanos i Riquelme celebrant un gol contra el Madrid.MARC MARTI FONT

El goig de continuar a Primera

Girona, Bàsquet Girona, Spar Girona i Garatge Plana Girona continuaran situant el nom de la ciutat a l'elit del futbol, bàsquet i hoquei, respectivament

Girona continuarà tenint quatre equips a l'elit del futbol, bàsquet i hoquei patins, després que aquest darrer, el Garatge Plana, confirmés la seva permanència a l'OK Lliga guanyant en el play-out a l'Arenys de Munt. Són moments bonics, per a la ciutat, que té motius per a presumir del seu esport. Els anys d'esforç per part d'un munt de persones, la majoria invisibles, tenen la seva recompensa. I el públic, esclar, acompanya. Montilivi, Fontajau i Palau, en la mesura de les seves possibilitats, presenten unes entrades magnífiques. Tothom s'ho passa pipa i tant de bo duri el màxim temps possible, però toca aprofitar-ho, perquè és molt complicat que una situació així es repeteixi.

El futbol mira a Europa

Míchel Sánchez està a un pas de fer miques els registres del millor Girona de Primera, del qual només el separen tres punts. És per això que la permanència està segellada des de fa setmanes, malgrat que les matemàtiques no ho fessin oficial fins a la jornada passada, en l'empat a Anoeta. Tot i ser un novell a l'elit, ja que no es pot oblidar que no fa ni un any que l'equip era a Segona, els blanc-i-vermells aspiren a classificar-se per a competicions europees. Està complicat, és cert, però l'esperança es manté. Sigui com sigui, el fet de no estar fent servir la calculadora com els implicats a la part baixa, és un èxit que Montilivi celebra, ovacionant els seus futbolistes sigui quin sigui el resultat, tal com va passar contra el Vila-real. Amb una història minúscula a Primera, disputarà l'any vinent el seu quart curs a la màxima categoria. Per a trobar el següent equip gironí, cal anar fins a la Tercera RFEF, una distància immensa.

Marc Gasol i els seus companys, el dia de la permanència.

Patint fins al final

El projecte de Marc Gasol ha hagut de suar la salvació més del que pensava, però ho ha acabat assolint, que és el més important. Amb Aíto García Reneses a la banqueta i la continuïtat a l'ACB com a únic i veritable objectiu real, el Bàsquet Girona ha confirmat els presagis que s'intuïen abans d'una aturada de campionat que va provocar més d'un mal de cap a Fontajau. Perquè quan l'equip començava a agafar velocitat de creuer i vivia nits memorables, com la victòria contra el Joventut, que feien pensar fins i tot en fites més grans, va caure en picat, desapareixent el seu to competitiu, com la nit del Betis, en què un 0-24 va estar a punt d'espatllar-ho tot. Afortunadament, però, els gironins van confirmar la permanència guanyant a la pista del Saragossa després de dues pròrrogues i en les pròximes setmanes hauran de decidir de quina manera volen afrontar la temporada vinent, perquè hi haurà canvis.

María Araújo, en una victòria d’aquest curs.

Les lesions ho esguerren

També a Fontajau, l'Spar Girona ha tingut un curs complicat. En el seu cas, el focus ni de bon tros era el descens, acostumat com està a disputar tots els títols que estiguin en joc. De fet, va començar aixecant-ne un, la Supercopa, en què va derrotar el València (70-65). Aquesta va ser la treva d'un any que li ha costat el càrrec a Bernat Canut, destituït fa unes setmanes. El seu relleu era a casa: les regnes les agafa Laura Antoja. De res li ha servit al tècnic trencar-se el cap mil vegades, mentre comprovava, amb desesperació, l'infortuni en forma de plaga de lesions que l'ha acompanyat en el seu trajecte a la banqueta gironina. EtxarriAraújoDrammeh i un llarg etcètera de petits contratemps han minvat una plantilla que no va poder plantar cara de veritat ni en l'Eurolliga, ni en la Copa de la Reina, ni en la Lliga, on va caure a quarts de final contra el Barça. Si parlem de trajectòria, però, és el més sostenible dels quatre equips gironins a l'elit, perquè ha meravellat any rere any, sembrant una llavor que va més enllà dels resultats.

Els companys de Llaverola, abraçant-lo.

Vuit anys consecutius

Però perquè Girona presumeixi de veritat de ser una ciutat amb l'esport al màxim nivell, faltava concretar la permanència del Garatge Plana Girona a l'OK Lliga, una gesta que va aconseguir-se dissabte. Per segon any consecutiu, els homes de Ramon Benito van fer valer la seva experiència al play-out, i la pròxima temporada serà la vuitena consecutiva en la màxima categoria de l'hoquei patins. Un curs patit, però satisfactori, per a un vestidor humil que s'ha posat el pavelló de Palau a la butxaca. Les aturades de Llaverola, els gols de Pelicano i la fam i la joventut dels que venen al darrere, com Biel Nadal, resumeixen la bona feina feta els darrers anys i que continuarà plasmant-se en un futur perquè en les categories inferiors els resultats també són excel·lents. Sense anar més lluny, ahir el juvenil va ser subcampió d'Espanya.

A Girona hi ha talent de primer nivell. I per segon any seguit, els seus equips de futbol, bàsquet i hoquei podran tornar a dir que són de Primera.

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a les teves preferències i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.