Segueix-nos a les xarxes socials:

Marxa nòrdica: un turisme saludable també a l'estiu

Calonge ha programat classes d'iniciació a aquest esport a la platja de Torre Valentina dins la seva l'agenda d'estiu · Nordic Walking Girona és l'única agència de viatges de l'Estat especialitzada en aquesta disciplina

Marxa nòrdica: un turisme saludable també a l'estiuCRISTINA BORRÀS

Si hi ha alguna activitat que s'està convertint en trendy durant l'estiu, aquesta és la marxa nòrdica. Aquest esport consisteix a caminar impulsant-se de dos bastons dissenyats especialment per aquesta modalitat i que impliquen l'acció no només de les cames, sinó també de la part superior del cos, servint-se del 90% de la musculatura humana. L'esport, originari de Finlàndia i creat a partir de les tècniques de l'esquí de fons, s'està fent un lloc dins les agendes estiuenques gironines.

Marxa nòrdica a la Costa Brava

Per exemple, l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha programat la marxa nòrdica a l'agenda d'activitats estiuenques. Durant l'últim cap de setmana de juny i els primers de juliol, la platja de Torre Valentina ha acollit classes d'iniciació a la marxa nòrdica. Avui és l'última oportunitat de l'estiu per participar-hi.

Partint d'un nivell molt bàsic, la instructora Patrícia Isern ensenya com funciona l'esport, la tècnica adequada per a practicar-lo, guia els diferents grups en una primera ruta. «Hi ha un recorregut més llarg o més curt depenent del grup», explica Isern. Una de les rutes plantejades, per exemple, comença fent un tros del Camí de Ronda en direcció a Platja d'Aro, per després anar per l'interior fins al poble de Calonge.

L'instructora apunta, però, que en les classes és més important aprendre la tècnica que la ruta en si: «Cal saber com s'ha de fer, perquè sinó el que faries seria caminar normal». Segons Isern, la marxa nòrdica encara «no es coneix massa», i algunes persones pensen que «es tracta de caminar amb bastons».

Viatges esportius

Girona compta amb l'única agència de viatges especialitzada en marxa nòrdica de tot Catalunya i l'estat espanyol. Es tracta del club Nordic Walking Girona, que compatibilitza activitats a la ciutat de Girona i la província durant l'hivern amb la programació de viatges a l'estiu per a practicar esport en altres països. Aquest estiu, el club ha estat al sud d'Anglaterra per pentinar Bristol i els volcans de la zona, ara és a Finlàndia, i anirà també a Irlanda del Nord i a la República d'Irlanda. L'any vinent, el club vol ampliar les destinacions ofertades per mantenir les existents i afegir un viatge a la Selva Negra, situada al sud d'Alemanya.

Finlàndia és «el viatge estrella» del club, segons indica la directora del club, Cristina Borràs. «Ja fa quatre anys que hi anem i és on va néixer la marxa nòrdica», afegeix. Sobre el viatge a Irlanda, apunta que «un dels instructors que col·labora amb nosaltres és guia oficial d'Irlanda i coneix molt el territori». El viatge a Bristol es fa de la mà d'un club local de marxa nòrdica. «Ells van venir a Girona a l'octubre i l'abril», explica Borràs, «quan nosaltres anem allà, ells ens ensenyen els seus camins, per allà on van normalment».

Els viatges combinen excursions de marxa nòrdica, entre 14 i 16 quilòmetres cada dia, amb altres activitats. Els participants dormen en un hotel, fan les sortides al matí i a la tarda hi ha temps lliure per a gaudir de la ciutat. «L'únic requisit previ és ser coneixedor de la marxa nòrdica, perquè totes les nostres caminades són sempre practicant aquesta disciplina», acaba Borràs.

Prem per veure més contingut per a tu