Segueix-nos a les xarxes socials:

Èxit de la generació bisbalenca del 77

Sanjosex, Miquel Abras i Mazoni van actuar plegats per primera vegada en el marc del festival de Sant Feliu · Els tres músics van repassar primer per separat els èxits de cadascun i al final van interpretar tres temes conjuntament

Èxit de la generació bisbalenca del 77XAVIER CASALS

Carles Sanjosé (Sanjosex), Miquel Abras i Jaume Pla (Mazoni) mai havien compartit plegats escenari. I és d'estranyar, ja que tenen molt en comú: són nascuts el mateix any, el 1977; en el mateix municipi, la Bisbal d'Empordà; i tots tres són músics. D'adolescents ja van muntar diversos grups: Sanjosé i Pla van fundar la seva primera banda amb 15 anys, EndeRock; més tard, Abras i Sanjosé van crear Wonderful Baby Doll i, posteriorment, Pla i Abras van fer el mateix amb Red Orange. Però, tot i això, encara no havien sortit junts a escena. Dijous, en el marc del festival de la Porta Ferrada i en un teatre farcit de seguidors locals, els tres bisbalencs van fer-ho possible.

La vetllada va començar amb Sanjosex, que, després de dos anys rodant amb Càntut, va tornar a interpretar diversos temes dels seus quatre darrers discs d'estudi. Van destacar De Girona al Japó, Baix Ter Montgrí, Futur incert o M'agraden els colors. El següent a pujar a l'escenari va ser Miquel Abras, que, tot i fer temps que no publica material nou (ho farà a finals d'aquest setembre vinent) va cantar alguns dels seus grans èxits com Et miro em mires i rius, Gira-sols mirant la lluna, L'últim adeu o Amb tu sóc jo. I per acabar la ronda, Mazoni va presentar un parell de cançons del recent àlbum en acústic Carn, os i tot inclòs i altres hits dels seus anteriors treballs com A.I.L.O.D.I.U., La granja de la Paula, Apocalipsi Now o Eufòria.

Fins aquell moment, els bisbalencs encara no havien tocat plegats sinó que ho havien fet per separat i en format «power trio» amb els seus respectius baixistes i bateries. Va ser llavors quan tots tres van coincidir a l'escenari per interpretar junts una cançó de cadascú. De Miquel Abras, Contradiccions; de Mazoni, No tinc temps i de Sanjosex, Les mitgeres al descobert. El públic, que feia estona que ja estava dempeus i ballava amb energia les melodies dels baixempordanesos, en volia més i entonant el clàssic «no n'hi ha prou» va fer sortir altra vegada als artistes per acabar amb un bis improvisat a ritme de Bob Dylan.

La dita diu que a la Bisbal «tant se'ls en fot quedar bé com mal», però en aquest cas el concert de la generació bisbalenca del 77 va ser tot un èxit.

Prem per veure més contingut per a tu