Francesc Camps va néixer a Granollers l´any 1934, però la família es va traslladar quan ell tenia uns vuit anys. El pare, Pere Camps i Marsans, que era tiblaire, es va traslladar a Cassà de la Selva en entrar a la Selvatana.

Francesc Camps va rebre les primeres lliçons del mestre Josep Maria Ruera, un músic de renom. A Cassà, les lliçons li van arribar de la mà del mestre Pere Mercader i Terrades; i Modest Puig, component de La Selvatana, va ser el seu mestre de trombó. Camps va actuar a La Principal de Cassà, i després va ser pianista de diferents conjunts en l´època d´esplendor d´aquests. Va ser un dels fundadors d´Els Supers.

Va ser l´any 1981 que Camps va ingresar a la Ciutat de Girona, suplint el trombonista Pere Cortada. Més tard va canviar l´intrument pel segon fiscorn, i l´any 1987 va esdevenir director de la cobla. Aquest càrrec es va perllongar fins al 1996, quan va passar a mans de Marcel Sabaté. Camps també s´ha dedicat a la pedagogia, impartint classes de piano al Conservatori Isaac Albéniz de Girona.

El músic es va jubilar de la cobla al 1996. Des d´aleshores es dedica exclusivament a la composició, tot i que cada any treu l´instrument del seu estoig per participar a la Nit dels Músics Cassanecs, per la festa major.

Camps ha dedicat diverses sardanes a Riudellots: Sardanistes de Riudellots, estrenada el 1987, i Rius, rieres i riudellots, estrenada al 1990. Camps va ser guardonat amb l´Escut d´Or del Grup Sardanista Sant Hilari el 2001.