Segueix-nos a les xarxes socials:

Un nou algoritme és capaç de predir les interaccions de les proteïnes en cèl·lules

Investigadors del Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona han desenvolupat un algoritme computacional que, per primera vegada, permet predir interaccions entre proteïnes i l'àcid ribonucleic (ARN) no codificant de les cèl·lules, la qual cosa permetrà conèixer més de prop l'origen d'algunes malalties.

La investigació, que publica la revista Nature Methods i en la qual ha col·laborat el Laboratori Europeu de Biologia Molecular de Monterotondo (Itàlia) i l'Institut de Tecnologia de Califòrnia (EUA), és un pas més en la carrera científica per conèixer els pros i contres de cadascuna de les regions funcionals del genoma i quins gens es troben actius en cada cèl·lula, ja siguin neurones, cèl·lules de la pell o del cor.

Segons ha explicat l'investigador del CRG, Gian Gaetano Tartaglia, només una petita fracció del genoma humà (prop del 2%) conté gens que codifiquin per a proteïnes, que són els components bàsics en la cèl·lula. El 98% restant és important per regular l'expressió dels esmentats gens, és a dir, està implicat a controlar quan i on s'activen.

Prem per veure més contingut per a tu