Segueix-nos a les xarxes socials:

S'inaugura el Montserrat Classic Express d'FGC, l'únic tren restaurant turístic de Catalunya

?Una autèntica joia ferroviària modernista iniciarà el seu recorregut tots els dimecres i diumenges des de Sant Boi de Llobregat fins al monestir

S'inaugura el Montserrat Classic Express d'FGC, l'únic tren restaurant turístic de CatalunyaACN

El Montserrat Classic Express 1890, l'únic tren restaurant turístic de Catalunya, va quedar inaugurat ahir. Impulsat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Trentur S. L., el comboi és una autèntica joia ferroviària modernista formada per quatre cotxes restaurats de finals del segle XIX, amb taules i barra de bar.

Els cotxes són de fusta i tenen balcons d'accés en els seus extrems, característiques ambdues típiques de finals del segle XIX i principis del XX.

El comboi serà conduït per una locomotora Alstom del 1955, fabricada a França, i amb uns colors blau i grocs molt característics. La capacitat total és de 157 viatgers.

«Aquesta serà una experiència d'èxit. Permetrà que FGC torni a tocar l'excel·lència, no només en la mobilitat sostenible, sinó també generant valor afegit», va declarar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en l'acte de bateig del comboi.

Tots els diumenges i dimecres, iniciarà el seu recorregut a Sant Boi de Llobregat. La primera parada serà a Martorell, on s'oferirà un tast de productes tradicionals catalans, així com una visita al Museu del Vapor.

Tot seguit, reprendrà el seu trajecte fins a Monistrol, on els passatgers embarcaran al Cremallera de Montserrat fins al Monestir i disposaran d'una hora i mitja per passejar i visitar l'entorn.

A la tornada, novament al Montserrat Classic Express, els viatgers gaudiran d'un dinar, basat en una proposta de productes locals, marinat amb vins i caves catalans. El trajecte serà amenitzat per autèntics guies de l'època per evocar el trasllat al segle XIX.

7 trens turístics

Els 7 trens turístics d'FGC ofereix fins a 7 opcions turístiques. El Tren dels Llacs (tren turístic Lleida-la Pobla) va tenir el 2016 un índex d'ocupació del 99,08%, mentre que el Tren del Ciment (tren turístic centenari entre la Pobla de Lillet i Castellar de N'Hug) va tancar l'última temporada amb 21.208 visitants, amb una tendència a l'alça.

El Cremallera i funiculars de Montserrat han superat un any més el milió de visitants.

La línia Llobregat-Anoia és una nova iniciativa que apropa la cultura del vi de la DO. L'oferta turística es completa amb els bitllets combinats de Turistren (viatge + entrada a museu).

Prem per veure més contingut per a tu