Segueix-nos a les xarxes socials:

El «mindfulness» ajuda en el tractament de nens amb TDAH

Un estudi de Sant Joan de Déu conclou que la pràctica d'aquesta disciplina redueix molts dels símptomes

La pràctica del mindfulness redueix els problemes d'atenció i millora la conducta dels nens amb trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH), segons un estudi de l'hospital pediàtric Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat. Professionals de la Unitat del Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat de l'Hospital Sant Joan de Déu han elaborat l'estudi basant-se en 120 pacients afectats per TDAH. Els autors de l'estudi han analitzat l'evolució d'un grup de 60 pacients d'entre 7 i 12 anys que, després de diagnosticar-los TDAH, van fer mindfulness i l'han comparat amb un altre grup de 60 pacients que, un cop diagnosticats, van rebre l'assessorament i les intervencions psicoeducatives habituals.

El programa de mindfulness que van rebre els nens consistia a participar, durant vuit setmanes, en una sessió setmanal de 75 minuts en la qual se'ls ensenyava exercicis d'atenció plena, que després podrien practicar a casa durant la resta de la setmana. Els resultats van posar de manifest que els nens que havien seguit el programa havien reduït els símptomes d'inatenció, hiperactivitat i impulsivitat i la desregulació emocional, així com l'ansietat en un grau més elevat que els nens que havien seguit el tractament habitual per a aquest trastorn.

L'estudi conclou que la pràctica del mindfulness redueix la inatenció, la hiperactivitat, la impulsivitat i la desregulació emocional en nens amb TDAH, per la qual cosa pot convertir-se en una nova estratègia d'intervenció eficaç per a aquests menors, complementària al tractament farmacològic, segons indica l'estudi.

Prem per veure més contingut per a tu