Els pagesos gironins tornen a tallar carreteres en protesta per la gestió de la sequera

El sector agrari i ramader gironí talla un dels principals accessos a les platges de la Costa Brava

Les imatges de la protesta dels pagesos gironins

Vídeo | Desenes de tractors gironins tallen la C-66 a la Pera per protestar contra la gestió de la sequera

Uriel Callol

Els pagesos gironins han tornat a visibilitzar el seu malestar amb una nova protesta aquest dimecres. El sector agrari i ramader de les comarques gironines talla amb desenes de tractors la carretera C-66 entre la Bisbal d’Empordà i Girona, just a l'alçada de la Pera, al Baix Empordà, una de les vies més concorregudes per a aquelles persones que volen anar a les platges de la Costa Brava.

La protesta compta amb el suport d’Unió de Pagesos i està convocada per les diferents comunitats de regants del Ter, per protestar contra les mesures que pren el govern català en la gestió de la sequera i les dotacions d’aigua que assigna l’Agència Catalana de l'Aigua.

Els pagesos asseguren que "més de la meitat de l'aigua" del riu Ter es transvasa a l'àrea metropolitana i reclamen que es prioritzi la conca amb més recursos hídrics: "És totalment insuficient per a les necessitats dels nostres cultius".

La marxa convocada ha arrancat des de diferents punts de la zona (com Ullà, Verges i Parlavà) i els tractors han anat fins a l'encreuament de la C-66 i la GI-642 a la Pera.