Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor als 91 anys l'exporter del Girona Emili Ymbert

Va jugar a Segona i Tercera Divisió a principis de la dècada dels 50; anys més tard va entrenar diferents equips del futbol gironí.

Mor als 91 anys l'exporter del Girona Emili YmbertAniol Resclosa

L'exporter del Girona Emili Ymbert ha mort aquesta passada nit als 91 anys. Ymbert va jugar amb el Girona a Segona i Tercera Divisió al final de la dècada dels 40 i principi de la dels 50; i, anys després, va entrenar diferents equips gironins. "Potser no vaig fer gaires diners amb el futbol, però sí amics. Entrenant fas relacions i t'acaba coneixent tothom. A Figueres, a Roses, a l'Escala, a la Cellera, a Germans Sàbat, al Bisbalenc... tot això ho he voltat tot", explicava Ymbert en una entrevista al Diari de Girona el novembre del 2009.

Nascut a Figueres, on va començar a jugar, l'any 1949 Emili Ymbert jugava amb l'Anglès quan l'avi Julià li va veure condicions per fer el salt al Girona que llavors estava a Segona Divisió. Ymbert recordava que un dels seus primers partits va ser un amistós contra un equip hongarès a Vista Alegre que va acabar 4-4 amb tres gols de l'estrella visitant: Kubala. Poc després el Girona va baixar a Tercera Divisió i Ymbert hi va jugar uns anys més sense provar mai de marxar a jugar fora. "Vaig tenir una proposta del Mallorca a través d'un amic meu, abans tot anava per les relacions. No vaig ser atrevit. Havia de ser més valent, però jo vaig posar una mica de seny, ja festejava i vaig acabar treballant. Abans havia estat cinc o sis anys fent vida professional, només entrenar, pensió i anar a passejar al Royal. No sortíem gaire, en aquella Girona de l'any 50 no hi havia gairebé res", recordava en l'entrevista.

El funeral serà demà dissabte a les quatre de la tarda al tanatori de Girona.

Prem per veure més contingut per a tu